≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kraljevsko venčanje u Jordanu: Oženio se prestolonaslednik, proslavi prisustvovale zvanice iz celog sveta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kao iznenadni gosti pojavili su se britanski princ Vilijem sa suprugom Kejt

  • 0
Jordan venčanje prestolonaslednik Foto: Tanjug/AP

Prestolonaslednik Jordana oženio se danas devojkom koja je potomak ugledne saudijske porodice na proslavi u palati, kojoj su prisustvovali članovi kraljevske porodice i drugi VIP ljudi iz celog sveta.

Brak prestolonaslednika Huseina (28) i saudijske arhitekte Rajve Alseifa (29) pratila je lista ekskluzivnih gostiju među kojima su bili i britanski princ Vilijam i supruga Kejt, kao i prva dama SAD Džil Bajden, preneo je AP.

Ovakve proslave imaju veliki značaj za region, jer naglašavaju kontinuitet u arapskoj državi cenjenoj zbog dugogodišnje stabilnosti.

Očekuje se da bi taj brak mogao da bude od pomoći Jordanu siromašnom resursima kako bi uspostavio stratešku vezu sa naftom bogatim susedom Saudijskom Arabijom.

Mlada, koja je nosila elegantnu belu haljinu, stigla je u palatu Zahran u Rols-rojsu Fantom V iz 1968. napravljenom za prababu prestolonaslednika, koji je ranije stigao u svečanoj vojničkoj uniformi sa sabljom sa zlatnim balčakom.

Porodice i njihove zvanice okupile su se na prostoru okruženom uređenim vrtovima na tradicionalnoj muslimanskoj ceremoniji venčanja poznatoj kao "katb al-ketab", a nakon potpisivanja bračnog ugovora publika je dugo aplaudirala.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA