Vreme čitanja: oko 1 min.

Most se urušio već drugi put: Za izgradnju potrošeno 208 miliona dolara, evo kako je izgledao najnoviji pad

Vreme čitanja: oko 1 min.

Namerno je srušen deo mosta u indijskoj državi zbog uočenog propusta u strukturi.

  • 0
Srušen most, miniran most, ostaci mosta Foto: Shutterstock

Most Aguvani-Sultangandž u indijskoj saveznoj državi Bihari drugi put je pao u reku Gang.

Kako javlja PTI, vlada Bihara saopštila je da je taj deo mosta namerno srušen jer su stručnjaci otkrili nedostatke u dizajnu strukture.

Izgradnja 3,1 kilometar dugog mosta koji povezuje Aguani u okrugu Kagaria sa Sultangandžem u Bagalpuru započela je 2014. godine, a očekivalo se da će biti dovršen 2019. Rok je od tada produžavan četiri puta, piše "Indian express". Za izgradnju ovog mosta do sada je izdvojeno oko 208 miliona dolara.

Novo rušenje izazvalo je debatu o korupciji i lošem upravljanju u Indiji.

Amit Malvija, visoki zvaničnik vladajuće Baratija Džanata Partije, pozvao je na ostavke zvaničnike u Biharu, uključujući glavnog ministra Nitiša Kumara.

"Nitiš Kumar je 2015. godine otvorio ovaj most, koji je trebalo da bude završen do 2020. godine", naveo je Malvija na Tviteru.

"Ovaj most je pao drugi put. Hoće li Nitiš Kumar i zamenik glavnog ministra Tejašvi Jadav odmah podneti ostavke, uzimajući u obzir ovaj incident? Čineći ovo, i ujak i nećak mogu da daju primer pred zemljom."

Političar BDžP-a Šehzad Jai Hind objavio je snimak rušenja mosta na Tviteru, okrivljujući korupciju za incident. Nije pružio dokaze u prilog toj tvrdnji. Lokalni zvaničnici rekli su da bi most trebalo da bude završen u novembru ove godine.

Radnik je poginuo kada se most srušio u novembru prošle godine.

Urušavanje mosta u nedelju drugi je incident te vrste u Biharu od decembra, kada se srušio most od 200 metara, takođe u izgradnji. U incidentu nema žrtava, prenosi "The National News".

(Telegraf.rs)

Video: Neverovatan prizor rušenja 70 metara visokog i 17.000 tona teškog mosta: Ljudi se okupili da gledaju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA