≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Bivši obaveštajni zvaničnik, koji je postao uzbunjivač, tvrdi da vlada SAD krije vanzemaljske tehnologije

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Fenomen ne-ljudske inteligencije je stvaran. Nismo sami", rekao je povodom izjava Drjvida Čarlsa Gruša, koji je bio član Operativne grupe za neidentifikovane vazdušne pojave (UAP), Džonatan Grej, obaveštajni zvaničnik koji istražuje NLO.

  • 3
NLO, Rozvel Foto: Shutterstock

Proteklih šest godina bile su tobogan za vanzemaljce u Americi. Godine 2017, "New York Times" je otkrio da je bivši senator Hari Rid prethodno ukrao 22 miliona dolara sredstava za odbranu da bi istražio neidentifikovane strane predmete. Od tada, neki piloti mornarice su se javili da prijavljuju česta viđenja NLO-a, dok je Pentagon obnovio svoj istražni proces u pokušaju da ozbiljnije shvati ovu stvar. Povećana kontrola nije dovela do napretka; Ispostavilo se da su mnogi objekti koje su piloti videli bili samo baloni.

Ali novi izveštaj Leslija Kina i Ralfa Blumentala – dela tima koji je razbio priču "NY Times"-a 2017 – daje nadu vanzemaljskim optimistima.

Na sajtu "Debrief", njih dvojica opisuju priču o uzbunjivaču obaveštajnih službi odbrane koji je tvrdio da obaveštajna zajednica krije poverljive dokaze o "neoštećenim i delimično netaknutim letelicama neljudskog porekla".

Uzbunjivač, Dejvid Čarls Gruš, tvrdi da su Pentagon, druge nacije i odbrambeni izvođači pronašli fragmente "egzotičnog porekla (neljudske inteligencije, vanzemaljskog ili nepoznatog porekla) na osnovu morfologije vozila i testiranja nauke o materijalima i posedovanje jedinstvenih atomskih aranžmana i radioloških potpisa". Gruš dalje navodi da "materijal uključuje netaknuta i delimično netaknuta vozila".

Dok je prethodni stručnjak za NLO u vladi možda bio diskreditovan, Gruš ima verodostojne stvari koje vredi shvatiti ozbiljno.

Gruš je 36-godišnji borbeni veteran iz Avganistana koji je bio član Operativne grupe za neidentifikovane vazdušne pojave, programa koji vodi Kancelarija za pomorske obaveštajne službe za istragu viđenja NLO-a. Od 2019. do 2021. služio je u radnoj grupi kao predstavnik Nacionalne izviđačke kancelarije, koja se smatra jednom od pet velikih američkih obaveštajnih agencija. Njegove kolege takođe imaju visoko mišljenje o njemu.

Karl Nel, penzionisani pukovnik vojske koji je takođe bio u operativnoj grupi za NLO, rekao je za "Debrief" da je Gruš "van svake sumnje". Nel je čak podržao jednu od Grušovih tvrdnji: da postoji stalna konkurencija sa drugim zemljama u "identifikovanju NLO pada/sletanja i preuzimanju materijala za eksploataciju/obrnuti inženjering".

"Njegova tvrdnja o postojanju zemaljske trke u naoružanju koja se odvija tokom proteklih osamdeset godina fokusirana na tehnologije obrnutog inženjeringa nepoznatog porekla je u osnovi tačna", rekao je Nel za Debrief. "Kao i neosporna spoznaja da bar neke od ovih tehnologija nepoznatog porekla potiču od neljudske inteligencije.

Drugi obaveštajni zvaničnik koji istražuje NLO, Džonatan Grej, se složio. "Fenomen ne-ljudske inteligencije je stvaran. Nismo sami", rekao je on. "Ovo je globalni fenomen, a ipak globalno rešenje i dalje nam izmiče."

U neklasifikovanoj verziji Grušove žalbe objavljenoj na "Debrief"-u se navodi da su dokazi o vanzemaljskoj tehnologiji nezakonito uskraćeni od nadzora Kongresa od strane Obaveštajne zajednice kako bi se "namerno osujetio legitimni nadzor Kongresa nad UAP programom".

Kada je Gruš izrazio zabrinutost, bio je podvrgnut mesecima odmazde. (Zatražio je da se detalji te odmazde zadrže "da bi se zaštitio integritet istrage koja je u toku", prema izveštaju.) Obaveštajna istraga je pokrenuta kao odgovor na njegovu pritužbu uzbunjivača.

Dok Stalni izabrani komitet za obaveštajne poslove Predstavničkog doma nije komentarisao, Pentagon je u aprilu razjasnio informacije u izveštaju.

Gruš, koji se penzionisao u aprilu, rekao je da se nada da će njegove tvrdnje izazvati "ontološki šok" (grč. Ontologija - filozofska disciplina koja raspravlja ο biću kao bivstvujućem, kao i ο njegovim opštim, fundamentalnim i konstitutivnim određenjima, op aut.).

Oni koje je Gruš pomenuo u svojim tvrdnjama još se nisu oglasili povodom njegovih navoda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Перагеније

    6. jun 2023 | 10:10

    Па наравно! Ево сада то испоручују Украјини...

  • Miki

    6. jun 2023 | 14:48

    Interesantno je to da se skoro uvek NLO pojavljuje iznad Amerike.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA