Vreme čitanja: oko 2 min.

Oglasio se Ivan, kojeg juri policija jer je oštetio Koloseum: Samo jedno je govorio policiji

Vreme čitanja: oko 2 min.

Roberto Martina iz italijanske policije rekao je da ih je Ivan pozvao

  • 6

Ivan Dimitrov (27), rodom iz Bugarske, kojeg italijanska policija traži jer je urezao svoje i ime verenice na zidine Koloseuma, moli za oproštaj zbog svog vandalskog čina.

Fitnes instruktor, koji živi u Britaniji, i kojeg ceo svet osuđuje jer se drznuo da ošteti Koloseum star 2.000 godina, izvinio se policiji zbog onog što je uradio.

Ivan je obilazio arheološki biser sa svojom devojkom Hejli Brejsi (33), kada ih je jedan turista snimio kako graviraju svoja imena u zidine. Snimak je ubrzo završio na mrežama, a od tada ceo svet ne štedi loše reči kada se ovaj momak pomene.

Italijanska policija ubrzo je identifikovala par, koji živi u Bristolu. Ustanovljeno je da su Ivan i Hejli obilazili Rim u okviru svoje tronedeljne tunrneje u Evropi. Oni su pronađeni u Bugarskoj u petak, a identifikovani su zahvaljujući sigurnosnim kamerama i podacima iz hotela u kojem su odseli.

Roberto Martina iz italijanske policije rekao je da su njegove kolege razgovarale sa Ivanom, te da se momak izvinio i pokazao iskreno kajanje za to što je učinio.

"Pozvao nas je nakon što smo došli do njegovog broja telefona i ostavili mu poruku da nam se javi. Naravno, bio je zabrinut zbog mogućih pravnih posledica i sve su mu lepo objasnili", rekao je Martina.

Kako je rekao, Ivanu će na adresu u Britaniji biti poslata tužba, i očekuje ga suđenje, najverovatnije iduće godine. Tada će, kako je rekao Martina, Ivan imati priliku i da se javno izvini na sudu.

"Nismo ga pitali zašto je to uradio, to će morati sudiji da objasni. Samo smo ga obavestiti da je osumnjičen i da je protiv njega pokrenuta istraga. Protiv devojke nije pokrenuta istraga, ali mogli smo i nju da označimo kao saučesnika", rekao je Martin.

Ali opet, o tome će odlučiti tužilac kada istraga bude završena, što ne bi trebalo da traje predugo jer je glavni dokaz originalni video snimak incidenta.

"Rekao nam je da je veoma uznemiren onim što je uradio, i stalno se izvinjavao zbog toga, mislim da je bio zabrinut za posledice bilo kakvog suđenja i objasnili smo da može da bude u zatvoru od dve do pet godina i da bude kažnjen novčano do 15.000 evra", objasnio je Martin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA