≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Medvedima daju "sladolede" kako bi se rashladili usled visokih temperatura

Vreme čitanja: oko 1 min.

Medvedi koji žive u prihvatilištu spašeni su od privatnih vlasnika ili iz restorana u kojima su držani kao atrakcije za goste

  • 0
Medved zoo vrt vrućina sladoled rashlađivanje Foto-ilustracija: Profimedia/Panthermedia/Daniel Neumann, Pngwing

Radnici u prihvatilištu za medvede nedaleko od Prištine životinjama daju "sladolede", odnosno smrznuto voće i povrće kako bi im olakšali usled izuzetno visokih temperatura.

Oni su osmislili kreativne načine kako bi rashladili 20 mrkih medveda, pa im tako redovno bazene dopunjuju slatkom vodom, a čuvari im bacaju voće i povrće da bi ih podstakli da plivaju.

"Temperature su izuzetno visoke, a krzno im je veoma gusto i nije im lako", rekao je Taulant Hodža iz utočišta za medvede, prenosi Rojters.

On je dodao da svaki od 20 medveda ima svoje omiljeno voće ili povrće, te da od njihove želje zavisi koja hrana će im biti zamrznuta.

Medvedi koji žive u prihvatilištu spašeni su od privatnih vlasnika ili iz restorana u kojima su držani kao atrakcije za goste u prostorijama veličine od četiri do pet kvadratnih metara.

(Telegraf.rs)

Video: Ono kad ti medvedi doručukuju na tremu kuće, pa požele da uđu unutra

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA