Vreme čitanja: oko 1 min.

Uspeli da pokrenu kamion star više od 100 godina: Stajao u mestu 50 godina

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kamion Federal Motors iz 1916. više nema ni kabinu, a pogonski agregat se pali pomoću poluge

  • 0

Kamion Federal Motorsa iz 1916. star je više od 100 godina i više nema čak ni kabinu.

Motor sa unutrašnjim sagorevanjem je iznenađujuće robusna mašina. Ovaj kamion Federal Motors iz 1916. star je preko 100 godina i više nema ni kabinu. Međutim, četvorocilindrični motor je i dalje tu.

Ovaj video prikazuje proces ponovnog pokretanja.

Kako se može videti, unutrašnjost motora je u dobrom stanju, posebno s obzirom na starost. Ovaj pogonski agregat se pali pomoću poluge. Čak i bez karburatora, može da se okreće sa samo malo gasa u cilindrima. Bilo je potrebno popraviti žicu jedne svećice, piše Jutarnji list.

Vlasnik zatim montira karburator koji jedva radi. Nema dovod gorivom, pa vlasnik mora da sipa gorivo iz flaše. Međutim, ovo je dovoljno da motor radi u leru. Stanje prenosa je potpuna misterija. Nema volana ni karoserije. Ostao je samo okvir, rezervoar za gorivo, motor i neki delovi vešanja.

Nova pumpa za vodu je potrebna jer izgleda da hladnjak ne cirkuliše rashladnu tečnost. Takođe treba obnoviti karburator. Nedpstaju osovine, a neophodne su da bi ovaj kamion mogao ponovo da se vozi.

Fascinantno je razmišljati o vraćanju ovakvog vozila u upotrebljivo stanje s ovim kao polaznom tačkom. Pronalaženje trupa bio bi izazov, ali kao poljoprivredno vozilo, neko bi mogao da sastavi nešto za grubu upotrebu.

Inače, Federal Motor Truck Compani je osnovana 1910. godine u Detroitu, Mičigen. Proizvodila je ne samo komercijalna vozila, već i vojna. Brend je zatvoren 1959. godine.

(Telegraf.rs)

Video: Kamionska guma eksplodirala na raskrsnici i oduvala vozača skutera: Izgledalo je kao zemljotres

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA