Vreme čitanja: oko 1 min.

Za njega nema vrućine: Ovaj čovek je pronašao idealno rešenje kako da se rashladi dok radi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Snimak je izazvao burne reakcije, prvenstveno na Twitteru, gde je prvobitno objavljen

  • 0

Zemlja poznata po inovacijama i tehnološkom napretku ponovo je hit na društvenim mrežama, posle snimka koji je pregledan preko šest miliona puta.

Ne znamo u kom japanskom gradu je zabeležen, a prikazuje pripadnika civilne službe koji je pronašao idealan način da se izbori s vrućinom. Njegova jakna je opremljena ventilatorima, a korisnici se pitaju da li je reč o novom trendu?

Koliko je poznato, ventilatori uvlače vazduh, pomažu u isparavanju znoja i oslobađanju toplote, a ujedno hlađenju tela korisnika, prenosi Times Now News.

Snimak je izazvao burne reakcije, prvenstveno na Twitteru, gde je prvobitno objavljen. Jedan od korisnika je podelio svoje iskustvo s bolničkom pidžamom, opremljenom sličnim sistemom i istakao koliko mu je poboljšala udobnost.

Drugi je naglasio da bi ovakva odeća bila značajna radnicima u zemljama gde vladaju nesnosne vrućine, poput Indije.

“Šteta što nisam imao ovakvu jaknu, dok sam radio na građevini", “Japanci definitivno žive u budućnosti”, “Želim ovakvu jaknu”, samo su neke od objavljenih poruka.

Na internetu se može pronaći podatak da je jaknu s ventilatorima osmislio bivši inženjer kompanije Sony, Ičigaje Hiroši.

(Telegraf.rs)

Video: Snimljena riba koja pliva na najvećoj dubini od 8.336 metara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA