Vreme čitanja: oko 2 min.

Ženu je krokodil odvukao u močvaru i držao je 90 minuta u čeljustima: Evo kako se spasla

Vreme čitanja: oko 2 min.

„Ležim u bolnici, a krokodil mi je u mislima i osećam ga na svom telu", kaže preplašena žena

  • 0
Indonezija napad krokodila Falmira De Jesus Foto: ViralPress / Viral Press / Profimedia

Žena je čudom preživela napad krokodila koji je trajao 90 minuta pre nego što je izvučena na sigurno.

Radnica na plantaži palminog ulja Falmira De Hesus (38) zahvatala je vodu iz potoka prekrivenog korovom, nesvesna da zver vreba ispod lišća. Dok se približavala da dohvati malo vode, gmizavac je skočio i odvukao je u potok.

Majka dvoje dece se tada hrabro izborila sa zveri i vrisnula, a ostali zaposleni su joj pritrčali u pomoć, piše Dejli mejl.

Indonezija napad krokodila Falmira De Jesus Foto: ViralPress / Viral Press / Profimedia

Snimak prikazuje nesrećnu ženu kako pluta u vodi dok joj samo glava viri. Viđena je kako polako tone dok je gmizavac pokušavao da je odvuče, a izbezumljeni radnici motkom pokušavali da pomognu.

Meštani kažu da je krokodil držao preplašenu Falmiru oko 90 minuta i "igrao se sa njom". Njene kolege su se plašile da uđu u vodu u slučaju da ih zver napadne.

Pomoć je stigla na udaljenu lokaciju i na kraju su uspeli da zgrabe Falmiru i izvuku je iz močvare. Ona je hitno prevezena u bolnicu sa teškim povredama po udovima.

Indonezija napad krokodila Falmira De Jesus Foto: ViralPress / Viral Press / Profimedia


„Boli me od mesta gde me je krokodil držao. Nisam mogla da se oslobodim. Tada sam počeo da se osećam kao da postajem slabiji. Samo sam mislio da ću umreti, jer sam padao ispod vode.

„Ležim u bolnici, a krokodil mi je u mislima i osećam ga na svom telu. Veoma sam zahvalan ljudima koji su mi pomogli da pobegnem. Oni su mi spasili život.'

Policija je saopštila da se Falmira oporavlja u bolnici i da je zadobila duboke ubodne rane na desnoj ruci, butini i potkolenici.

Indonezija je inače dom za 14 vrsta krokodila.

Nažalost, ne moraju samo oni koji žive na istočnoj hemisferi biti na oprezu zbog krokodila.

Prošlog leta, dvoje američkih turista je pretrpelo napad predatora u popularnom meksičkom letovalištu Puerto Valjarta. Jedan je otišao na noćno kupanje u okeanu, a drugi je ušao u vodu da pomogne.

(Telegraf.rs)

Video: Ne daj bože da se neko zatetura: Krokodil "merka" goste na splavu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA