Vreme čitanja: oko 1 min.

Tuga! Dve rode umrle jer su ih roditelji hranili gumicama misleći da su crvi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Volonteri tragaju za trećom rodom koja je pobegla i kojoj se gubi svaki trag

  • 0
Rode u Novom Sadu Foto: Printscreen/RTS

Nemačko udruženje "Wildvogelhilfe" Lajpcig objavilo je tužnu priču o dve male rode koje su umrle nakon što su ih roditelji hranili gumicama, misleći da su crvi.

Reč je o rodama iz Bad Direnberga, čiji su roditelji bili ubeđeni da su gumice njihova hrana, jer su odgovarale oblikom i teksturom, pa jadne ptice nisu ni slutile da su donele propast svojim mališanima.

Druga žrtva je imala 300 gumica u stomaku, teške oko 600 grama. Taj grumen nije mogao da se svari niti da prođe kroz creva, pa je ostao u stomaku. Kad joj je došlo vreme da leti, roda to nije mogla da uradi zbog sadržaja njenog stomaka. Ljudi su je videli kada je pala na zemlju, pa su je odmah odveli kod veterinara. Otkrio je jeziv sadržaj njenog stomaka.

Ali to nije najgore. Samo nedelju dana ranije, mlada roda iz istog gnezda je umrla zbog istog uzroka. Zbog toga se sada traga za trećom pticom koja je napustila gnezdo i gubi joj se svaki trag. Veruje se da je u opasnosti.

Osim što traže pticu, volonteri pretražuju područje kako bi otkrili odakle dolaze sve te džinovske gumene trake. Pretražuje se odlagališta otpada, ali do sada nisu uspeli da pronađu izvor.

(Telegraf.rs)

Video: Mama roda je hrabro čuvala svoje gnezdo i jaja dok je sve oko nje gorelo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA