≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Upecao je ovu šarenu pastrmku, a kad ju je rasporio, šokirao se bojom mesa: Sve je slikao i okačio na internet

Vreme čitanja: oko 1 min.

Riba je poznata i kao resasta zelena pastrmka i crvena kamena pastrmka

  • 0

Jedan ribar je ostao potpuno zbunjen nakon što je isekao svoj ulov dana i otkrio da je njegova unutrašnjost blistavo plava.

Džo Kmelek, iz Homera na Aljasci, završio je svoju večeru. Upecao je ribu sa narandžastim pegama i plavim krljuštima. Napravio je neobičan ulov prošlog meseca. Otkrio je da se radi o vrsti zračnih riba poznatih kao "Rock Greenling", piše Daily Star.

Riba je poznata i kao resasta zelena pastrmka i crvena kamena pastrmka. Svetleće plavo meso kada se kuva, menja boju, u nešto što smo svi više navikli da vidimo.

- Danas je izašao na pecanje i upecao kamenog zelenca - napisao je Kmelek

- Meso je plavo. Pobeli kada ga kuvate. Majka priroda je neverovatna - dodao je on.

On je na svom Fejsbuk profilu podelio video svog ulova koji prikazuje transformaciju boje dok je kuvao ribu u tiganju sa uljem za svoju večeru. I to je ostavilo ljude u nedoumici.

Mnogi u komentarima nikada nisu ni čuli za vrstu ribe.

- Kakva neverovatna riba lepog izgleda - napisao je jedan korisnik Fejsbuka.

Kmelek je rekao da je zelena riba koju je ulovio imala sličan ukus kao pastrmka, ali Odeljenje za ribu i divljač Aljaske nije bilo u mogućnosti da ponudi savete o konzumaciji kamenih zelenaša.

Agencija je saopštila da nisu uspeli da prikupe dovoljnu količinu uzorka za određivanje nivoa žive za ovu vrstu. Ali da se obično nalaze na severnoj obali Pacifika.

Od državnog morskog rezervata Point Conception u Kaliforniji do Beringovog mora na Aljasci, prema raznim državnim evidencijama o divljim životinjama zeleni imaju šaru koja može varirati u boji kako bi im pomogla da se stapaju sa stenama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA