Vreme čitanja: oko 1 min.

Pobesneli morž napao čamac i izbušio ga kljovama! Neverovatan snimak kruži mrežama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bilo je veoma uzbudljivo

  • 0
Morž Ilustracija: Pixabay

Prošle nedelje, spasilački tegljač ruske mornarice — Altai iz Severne flote — poslao je čamac na naduvavanje na ostrvo Vilček u arhipelagu Zemlje Franca Josifa, koje je lanac arktičkih ostrva na kome žive samo divlje životinje i rusko vojno osoblje, javlja arstechnica.com, pozivajući se na Rusko georgafsko društvo (RGD).

U čamcu su bili mornari i naučnici iz Ruskog geografskog društva, a dok su pokušavali da pristanu na Kejp Geler, njihov čamac je napala i potopila ženka morža, "što je verovatno uradila plašeći se za svoju mladunčad", saopštilo je RGD.

Dok je čamac tonuo, vođa posade je uspeo da ga približi dovoljno blizu da bi svi mogli bezbedno da se iskrcaju, rekao je portparol RGD-a.

Ruska Severna flota prenela je priču nešto drugačije.

"Grupa istraživača morala je da beži od ženke morža, koja je, štiteći svoje mladunce, napala ekspedicijski čamac. Ozbiljne nevolje su izbegnute zahvaljujući jasnim i dobro koordinisanim akcijama vojnika Severne flote", navodi se u njihovom saopštenju.

Ekspedicija RGO/Severne flote je istraživala rute prethodnih arktičkih ekspedicija na arhipelagu i sprovodila glacijalna i biološka istraživanja ostrva. Istraživači su takođe pronašli artefakte iz austrougarske ekspedicije iz 1874. koja je prva mapirala arhipelag i ekspedicije američkog novinara Voltera Velmana (1898-1899), koji je kasnije pokušao da odleti na Severni pol vazdušnim brodom.

Takođe su tražili grob ruskog polarnog istraživača Georgija Sedova, koji je umro na putu ka seernom šolu 1914. godine.

U ovom incidentu nijedan morž nije povređen, navodi Severna flota.

(Telegraf.rs)

Video: Stotine tinejdžera "poharalo" radnje: Snimci opustošenih prodavnica

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA