Vreme čitanja: oko 2 min.

Lukas (32) je let od Brazila do Portugala proveo u toaletu: "Kad su doneli ribu, oblio me znoj"

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lukas Gonsalves Dijas je alergičan na kikiriki, morsku hranu, mleko i mlečne proizvode, lateks, polen, hemikalije jakog mirisa, životinjsku dlaku, prezervative i mnogo toga još

  • 1
Lucas Goncalves Dias alergija avion toalet Foto-montaža: Društvene mreže, Shutterstock

Brazilski univerzitetski profesor koji je alergičan na "skoro sve" proveo je ceo transatlantski let izolovan u toaletu pošto je doživeo ozbiljnu reakciju na ribu koja je poslužena u avionu, prenosi New York Post.

"Počeo sam da se osećam loše, da se znojim, svrbelo me svuda po telu i crveneo sam", kaže Lukas Gonsalves Dijas (32) za Globo 1 o svom samokažnjavanju koje se desilo na letu iz Brazila za Portugal, sa presedanjem u Parizu.

Dijas je alergičan na kikiriki, morsku hranu, mleko i mlečne proizvode, lateks, polen, hemikalije jakog mirisa, životinjsku dlaku, prezervative i mnogo toga još. U dodiru sa nekim od ovih alergena, Dijas može da oseti različite simptome, od svraba do anafilaktičkog šoka, koji može da mu ugrozi život.

Lucas Goncalves Dias alergija avion toalet Foto: Društvene mreže

Kao meru opreza pre leta, profesor je informisao avio-kompaniju o svojim zdravstvenim problemima, koje je kompanija prenela ostalim putnicima.

"Kada smo se ukrcali, išlo je obaveštenje, ali kompanija nije pomenula moje ime, ispoštovali su me".

Sve je bilo u redu, dok na letu nije poslužena riba.

"Miris ribe širio se veoma brzo", priča Lukas, koji je tada počeo da se znoji, crveni i da se češe.

Nadajući se da će da izbegne potpuni alergijski napad, Dijas je požurio u toalet, jer je to jedino mesto sa filterom koji konstantno menja vazduh. Ostao je tu sve dok nisu sleteli u Portugal, a dok je bio "zarobljen" čitao je uputstva na zidu da "ubije" vreme.

Dijas je inače tokom prethodnih osam godina bio hospitalizovan više od 20 puta zbog svojih zdravstvenih tegoba. Jedna od gorih epizoda bila je kada je bio izložen dejstvu dva alergena zaredom. Komšija je spremao škampe, a para je našla svoj put do stana iznad, gde živi Lukas. Pao je u anafilaktički šok, a kada je Hitna pomoć stigla veće je bio poplaveo.

Prevezen je u bolnicu, gde je doživeo srčani udar i gde je proglašen mrtvim uprkos naporima lekara da ga ožive. Dijas to svoje iskustvo pripisuje tome što su medicinari koristili rukavice od lateksa, na koji je takođe alergičan. I što su više pokušavali da ga ožive, njemu je bilo sve lošije.

(Telegraf.rs)

Video: Da li je poludeo pa se tušira pčelama?!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Dejan

    26. januar 2024 | 00:13

    Sto su vise puta pokusavali da ga ozive, njemu je bilo sve gore? wrf.????? Sveti Vasilije ostroski i majko bogorodicina sta procitah

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA