Vreme čitanja: oko 1 min.

Imate problem sa učenjem? Evo koja metoda je najefikasnija – morate je probati!

A. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ispitni rokovi su u toku, a vama učenje ne ide od ruke? Jedna od metoda uspešnog učenja je učenje u grupi

  • 0
Srećni studenti Foto: Shutterstock

Ukoliko vam individualno učenje pomera fokus sa gradiva, možda je rad u grupi sa više ljudi pravi izbor za vas. Ova metoda podrazumeva da postoji unapred određeno mesto i vreme koje je rezervisano za efikasno učenje što doprinosi disciplini u radu. Osim što će vam pomoći da objektivno osvestite kako stojite sa gradivom, tempo grupe može i ubrzati vaš napredak.

Radom u grupi stičete i veštine liderstva, a komunikacija sa drugim ljudima u procesu učenja unapređuje kritičko razmišljanje i timski duh što potvrđuje i profesor dr Srđan Žikić sa Fakulteta društvenih nauka:

- Rad u malim grupama za učenje pokazao se kao jedna od najefikasnijih metoda na našem fakultetu jer snaga tima nadmašuje individualne napore. Trudimo se da negujemo lični pristup prema svakom studentu i kao profesori, na interaktivan način pomognemo da se razjasne sve nedoumice. Sa druge strane, studenti pokazuju da su spremni na timski rad uprkos tome što ponekad sukobe mišljenja, uvek su spremni da pomognu jedni drugima. Učenje u takvoj atmosferi zadovoljstvo je onda za obe strane, studente ali i profesore.

Iz priče profesora dr Žikića možemo videti da se i obrazovne ustanove poput fakulteta sve češće okreću ovom inovativnom pristupu.

Ukoliko želiš da saznaš više o studiranju na Fakultetu društvenih nauka gde studenti imaju podršku tokom celih studija klikni OVDE.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA