Vreme čitanja: oko 1 min.

Uhapšen zbog šale na Fejsuku u vreme pandemije: Sud mu na ime odštete dodelio 205.000 dolara

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Desetak policajaca sa sve zaštitnim prslucima upalo je u garažu Vejlona Bejlija u Forest Hilu u Luizijani sa izvučenim pištoljima naredivši mu da klekne * Uhapšen je za krivično delo za koje se ide u zatvor i na 15 godina

  • 0

Jednog petka u martu 2020. godine, desetak policajaca sa sve zaštitnim prslucima upalo je u garažu Vejlona Bejlija u Forest Hilu u Luizijani sa izvučenim pištoljima naredivši mu da klekne, a ruke da stavi na "j**enu glavu". Uhapšen je za krivično delo za koje se ide u zatvor i na 15 godina. 

Upad specijalaca isprovociran je Fejsbuk postom u kom se Bejli našalio pomenuvši zombije u vreme pandemije korone.

Federalna porota je prošle nedelje, prepoznavši nezakonito hapšenje, dodelila Bejliju 205,000 dolara kompenzacije na ime odštete, prenosi Reason.

"Drago mi je da se porota složila da je moja objava bila satira", naveo je Bejli, koji je tužio kancelariju lokalnog šerifa i detektiva Randela Ilsa, koji je vodio istragu tokom koje je Bejli targetiran kao terorista.

Četiri dana pošto su četiri kalifornijska okruga izdala prvo naređenje naciji "da ostanu kod kuće" zbog epidemije kovida, 20. marta 2020. godine, Bejli je objavio Fejsbuk post, koji je aludirao na film Breda Pita "Svetski rat Z", "Kancelarija šerifa izdala je naređenje", napisao je Bejli na Fejsbuku, "da ukoliko policajci dođu u kontakt sa zaraženima odmah pucaju". Dodao je "Bože smiluj nam se" uz tagove "kovid19" i "trebaš nam Brede Pite".

Bejli, koji je tada imao 25 godina, uhapšen je zbog terorizma.

Pristao je da sa Fejsbuka obriše sporni post, a tužioci nisu podigli optužnicu protiv njega.

(Telegraf.rs)

Video: "On je sam Sotona": Bolesna šala jednog pecaroša

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA