Vreme čitanja: oko 2 min.

Aleksandar nije mogao da nađe devojku, pa je sve prepustio veštačkoj inteligenciji: Sada je srećan i veren

S. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sve je počelo s lošim iskustvom na popularnim dejting platformama

  • 4

Jedan 23-godišnji Rus nedavno je otkrio da je trenirao i koristio ChatGPT da filtrira profile na dejting sajtovima, a posle analize 5.239 naloga devojaka veruje da je pronašao pravu.

IT profesionalac Aleksandar Žadan koristio je veštačku inteligenciju, oslanjajući se na njenu procenu da bi pronašao savršenog partnera, a njegova priča izazvala je burnu debatu na mrežama.

Sve je počelo s Aleksandrovim lošim iskustvom na popularnim dejting platformama, poput Tindera. On bi listao profile, zatim pokrenuo razgovor sa zanimljivom devojkom, a onda bi ona jednostavno nestala.

Smatrao je to “ogromnim gubljenjem vremena” i zapitao se da li bi AI alati mogli da poboljšaju njegovo iskustvo na mreži, prenosi Oddity Central.

Odredio je brojne filtere (astrološke reference, verske reference, proratne izjave, preterano ”otkrivajuće” fotografije...) i naložio ChatGPT-ju da filtrira više od 5.000 profila.

Smatrao je da je ovo važan deo procesa i za njega i za devojke, jer nisu gubile vreme na interakciju.

Zatim je došao teži deo - obuka ChatGPT-a da komunicira sa izabranim “kandidatkinjama”, a Aleksandar je kasnije otkrio da mu je trebalo 120 sati da dovede AI na zadovoljavajući nivo.

Da bi postigao rezultat “hranio” je softver svojim prethodnim razgovorima s devojkama, podesio validaciju odgovora i pratio rezultate.

Sve u svemu, ChatGPT mu je pomogao da ode na 12 sastanaka, uključujući i sa Karinom, njegovom budućom nevestom.

Veštačka inteligencija je bila uključena i u proces zabavljanja. Savetovala je 23-godišnjaka da priča o detinjstvu, roditeljima, ciljevima i vrednostima, kako bi najbolje procenila koliko su devojke “pogodne za dugoročnu vezu”.

“Išao sam na sastanke, procenjivao da li mi devojka odgovara ili ne. Na osnovu iskustva napravio bih recenziju (šta mi se dopalo, šta ne) i dodao je u bazu podataka", kazao je mladić.

Karina tek treba da komentariše upotrebu ChatGPT-a tokom zabavljanja sa Aleksandrom, ali IT stručnjak tvrdi da joj je to rekao pre godinu dana, a ona je još sa njim.

Kada je reč o reakciji javnosti, Aleksandar kaže da razume “etičku zabrinutost” zbog korišćenja AI alata u pronalaženju ljubavi, ali tvrdi da je na onlajn zajednici da odredi granice.

(Telegraf.rs)

Video: Mogao bi da ih gleda satima: Pas koji obožava jelke i ukrase

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Duka Srbin Tenja

    6. februar 2024 | 10:38

    Jadna je i ta koja se uda za tebe jer ju je kompjuter izabrao. TI SI JADO.

  • Mihajlo

    6. februar 2024 | 10:12

    Ko da su blizanci...

  • Пантелија

    6. februar 2024 | 17:52

    Nije lako danas mladima naći dobrog životnog partnera, ovo je korisna primena AI za sklapanje prijateljstava u ovom svetu i mnoštvu nepoznatih ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA