Vreme čitanja: oko 1 min.

Život studenta ne mora biti naporan: Evo predloga kako da što bolje provedete studentske dane

A. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nekada studiranje može biti zaista zamorno. Zbog obimne literature sa mnogo stručnih termina i sati provedenih u učenju mnogi jedva čekaju da se studentski dani okončaju. Da li zaista mora biti tako?

  • 1
Fakultet društvenih nauka Foto: Promo/ Saša Džambić

Godine kada studirate su pravo vreme da se posvetite sebi i zato evo saveta kako da obogatite svoj studentski život:

Pozovite ekipu na pauzu

Predavanja na fakultetu mogu trajati dugo i oduzimati mnogo energije. Iskoristite pauze između njih kako biste ostvarili kontakt sa ljudima sa kojima studirate. To je sjajna prilika da steknete nove prijatelje, a i da ne bude tako, u društvu brže prođe vreme.

Posvetite se vannastavnim aktivnostima

Studiranje nije samo učenje. Veoma je važno da se tokom studija posvetite i vannastavnim aktivnostima poput tribina, konferencija, radionica itd. koje će vam proširiti vidike i upotpuniti studiranje. Ovde je izbor fakulteta bitan faktor jer kako kaže Jovana Simić, studentkinja Fakulteta društvenih nauka, mnogi fakulteti potpuno zanemaruju važnost vannastavnih aktivnosti:

-Nisam ni slutila da će izbor fakulteta u tolikoj meri uticati na moj kvalitet života. FDN mi je omogućio da se pored obaveza na fakultetu posvetim hobijima i vannastavnim aktivnostima koje su doprinele mom ličnom i profesionalnom razvoju. Sigurna sam da mi mnogi fakulteti ne bi ostavili dovoljno prostora za sve.

Nagradite sebe

Za svaki uspeh koji vam je važan nagradite sebe nečim što nema nikakve veze sa fakultetom i učenjem. Da li će to biti izlazak sa društvom, dva dana filmskog maratona ili neko putovanje - izbor je na vama. Važno je da imate vreme samo za sebe i napunite baterije za nove ciljeve.

Ukoliko želite da saznate više o upisu na Fakultet drušvenih nauka i njegovim programima informišite se klikom na LINK. Iskoristite poseban februarski popust i upustite se u avanturu ka ispunjenom studentskom životu!

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Dr

    8. februar 2024 | 17:07

    Studencki život je vrh. Ja sam stalno bijo pijan i drogiran.al sam sad doktor

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA