Vreme čitanja: oko 2 min.

Romantika mi nikad nije išla od ruke: Od zajedničkih profilnih fotki i garderobe za parove vrti mi se u glavi

Vreme čitanja: oko 2 min.

Romantični gest vas realno, danas neće baš mnogo iznenaditi, kao što vas ne iznenadi ni okićena jelka za Novu godinu ili ofarbana jaja za Vaskrs

  • 1
Ljubav, Dan Zaljubljenih Foto: Shutterstock

Svi koji me poznaju znaju da u meni romantike ima manje nego što ju je u četiri dela "Bornovog identiteta" pokazao Džejson Born (moj omiljeni glumac Met Dejmon). Od filmova poput "Hiljadu prvih poljubaca" ili "Moja velika mrsna pravoslavna svadba" mi se diže kosa na glavi, od zajedničkih profilnih fotki mi se vrti u glavi, a od garderobe za parove mi je već poprilično muka!

Dakle, romantika mi nikad nije išla od ruke, a još manje licemerje. Sve što mislim to i saspem u facu, pogotovo onima koji mi idu na živce. A danima me nerviraju, "ljubavne" reklame koje vrište iz izloga, sa bilborda i medija, srceparajuće SMS i Viber poruke, prepuni inboks sa kojekakvim ponudama za romantična putovanja, poklone za njega/nju… jer, poslednji je trenutak da otvorim novčanik i istresem još ono malo siće što nisu pojeli prethodni "blagi dani".

Ni Svetog Valentina, ni Svetog Trifuna ne slavim, jer niti sam zaljubljena, niti pijem vino, a da trošim pare ne treba mi poseban dan, ja trošim, pa trošim, dok imam. A one koje volim, volim svaki dan, bezgranično i ne uslovljavaju me da tu ljubav moram da kupim ili platim (bilo kakvim poklonima). Mogu samo zamisliti kako je onima koji moraju da se otvore na više strana - devojka, žena, ljubavnica, "drugarica"...

Nemam ništa protiv što neko slavi Dan zaljubljenih, niti mi smetaju zaljubljeni parovi, ali je tog dana sve "već viđeno". Romantični gest vas realno, neće baš mnogo iznenaditi, kao što vas ne iznenadi ni okićena jelka za Novu godinu ili ofarbana jaja za Vaskrs!

A kako držim i do svoje religije, napomenula bih da se Dan zaljubljenih ne može svrstati u "naše" praznike (imamo mi Veru, Ljubav i Nadu 30. septembra), a ako smo već "uvezli" taj, zašto ne bi i grčkog Gameliona, rimskog Luperkusa, argentinskog Semana de la dulzura, španskog Dionizija, kineski Qixi... Sve su to dani koji slave ljubav, poljupce, sreću, a tako bi imali i više prilike da voljenom/voljenoj damo poslednje pare za bombonjeru u obliku srca ili karanfil u celofanu.

A za vas koji mislite da sam ledenog srca i da ljubav ne znam da pokažem, verujte znam dobro koga ću usrećiti predlogom da baš ovaj "Dan" ostanemo kući i odgledamo Ligu šampiona, kome ću izmamiti osmeh predlogom da bi poput Iranaca proslavu Svetog Valentina trebalo smatrati krivičnim delom, a kome će biti dovoljno i to što zna da će i danas, kao i preostalih 321 dan do kraja ove godine, biti u mojim mislima i srcu.

Zato svima srećan ovaj 45. dan u godini! Kako god vi ovaj dan zvali i šta god danas slavili!

(Telegraf.rs)

Video: Nekome je samo 14. dan u mesecu, a nekome... Pitali smo građane šta za njih predstavlja 14. februar

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA