Vreme čitanja: oko 2 min.

Muž i žena renovirali kuću staru 200 godina, pa naišli na neverovatno otkriće: Sada je deo njihove kuhinje

J. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kuća je podignuta iznad bunara pre oko 200 godina

  • 0
Bunar Foto-ilustracija: Shutterstock

Kodi Alen i njen muž Kieran bili su zapanjeni kada su otkrili rupu od 5 metara tokom renoviranja. Jednom kada su istražili, otkrili su da skladište vode, za koje se smatralo da je vekovima staro, još uvek sadrži kristalno čistu tečnost, prenosi Mirror.

Par iz Njuporta, nije mogao da podnese da ne iskoristi tu funkciju i odlučio je da pronađe način da je ugradi u dom. Posle nedelja napornog rada, par je pronašao način da ga zadrži netaknutim i pretvorio ga u impresivnu kuhinjsku funkciju.

Kodi (28) je navela da tako nešto nije očekivala s obzirom na to da treba da se porodi za osam nedelja.

- Dubina je oko 5 metara i imala je kristalno čistu vodu kada smo je otvorili. U početku smo bili šokirani. To je poslednja stvar koju želite da pronađete na kraju renoviranja, a nova kuhinja je već bila postavljena. Mislili smo hoćemo li ga samo popuniti - ali bio je u tako neverovatnom stanju da bi bio takav gubitak - navela je ona.

Kuća je podignuta iznad bunara pre oko 200 godina. Međutim, par je bio šokiran kada je to otkrio, tvrdeći da nema pomena o tome da postoji u spisima imovine.

Kieran, koji vodi ekipu građevinara, iskopao je preko metar pre nego što su on i njegova ekipa dodali 18 redova cigli.

Kodin otac Alan Dikinson (49) je takođe pomogao. Zatim su dodali osvetljenje i stakleni poklopac na vrhu. Par je rekao da košta između 5.000 i 10.000 funti da se bunar pretvori u karakteristiku kuće, u zavisnosti od veličine.

- Moj muž ima sopstveni građevinski posao i on i njegov tim su uspeli da izvedu sve radove za nekoliko nedelja, poštujući građevinske propise - navela je Kodi.

- Moj tata je zapravo došao i pomogao i izgradio je bunar sa 18 redova cigala kako bi ga doveo do nivoa poda. Zatim smo pozvali električara da spoji osvetljenje. Staklo je bilo teško pronaći, ali kompanija sa kopna je uspela da ga nabavi. Prvi komad nije prošao test sigurnosti, tako da smo staklo imali tek za tri nedelje. Morali smo da ga držimo pokriveno i obezbeđeno kako naši psi ne bi postali previše radoznali - pojasnila je ona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA