Vreme čitanja: oko 1 min.

Kairska citadela otvara još jedno krilo za javnost

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izgradnja jedne od najvećih svetskih srednjovekovnih citadela, počela je oko 1176. godine

  • 0
Citadela Kairo Citadel Cairo Foto: Shutterstock

Još jedno krilo Kairske citadele, jedne od najistaknutijih znamenitosti egipatske prestonice, otvoreno je za javnost, kako bi se proširila ponuda turističkih atrakcija Egipta.

Egipatski ministar turizma Ahmed Eisa rekao je na otvaranju krila sa dve polukružne kule, da ona prodstavlja deo šireg plana za poboljšanje turizma u Egiptu koji će biti zvanično objavljen sledećeg meseca.

"Ovo je prvi napor koji činimo da ponovo pokrenemo Kairo kao novi kulturni proizvod koji ćemo nazvati 'Kairo Siti Brejk', sa detaljima koji će biti otkriveni u narednim mesecima", rekao je Eisa novinarima na otvaranju dve kule Ramla i Hadad kairske citadele, preneo je Rojters.

Novootvoreni deo tvrđave, poznate i kao Citadela Saladin, čije su kule sedište egipatske vlade više od 700 godina, donedavno je korišćen kao prostor za privatne događaje i za smeštaj kasarni za vojsku i policiju.

Izgradnja jedne od najvećih svetskih srednjovekovnih citadela, počela je oko 1176. godine pod muslimanskim vojnim komandantom Salahom al Dinom al Ajubijem, koji je kasnije osvojio Jerusalim od Krstaša 1187. godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA