Vreme čitanja: oko 1 min.

Poznata njujorška sova Flako uginula od traumatičnog udarca

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na osnovu obdukcije je utvrđeno da je Flako bio u dobroj fizičkoj formi.

  • 0

Poznata njujorška sova Flako uginula je od traumatičnog udarca, potvrdili su zoolozi dan nakon što je ptica koja je pre više od godinu dana pobegla iz zoološkog vrta u Central parku, navodno udarila u zgradu na Menhetnu.

Zoolozi planiraju dalje testiranje da bi se utvrdilo da li je evroazijska sova možda bila bolesna i planiraju da objave rezultate za oko dve sedmice, preneo je AP.

"Ovo će uključivati mikroskopsko ispitivanje uzoraka tkiva, toksikološke testove za procenu potencijalne izloženosti rodenticidima ili drugim toksinima, kao i testiranje na zarazne bolesti kao što je virus Zapadnog Nila i ptičjeg gripa", navodi se u saopštenju njujorškog zoološkog vrta.

Na osnovu obdukcije je utvrđeno da je Flako bio u dobroj fizičkoj formi.

Uspevao je da uhvati plen iako nije imao iskustva u lovu jer je u zoološki vrt došao kao mladunče 13 godina ranije.

Prema izveštaju obdukcije, koji je objavljen u subotu, sova je bila teška 1,89 kilograma, samo dva odsto manje nego kada je poslednji put izmerena u zoološkom vrtu.

Policija i dalje traži da uhapsi osobu koja je pustila Flaka iz ograđenog prostora u zoološkom vrtu Central parka pre godinu dana.

Flako je pronađen mrtav u petak na trotoaru nakon što je očigledno udario u zgradu na Aper vest sajdu na Menhetnu.

Obožavaoci Flaka koji su slušali njegovo noćno hukanje kažu da je sova utihnula u danima pre smrti i sumnjaju da je možda bila bolesna, navodi AP.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA