Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo zašto stjuardese pri poletanju aviona sede na rukama: Razlog šokirao sve! "Ovo je veliki stres"

S. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Cilj je zadržati telo u krutoj pozi, tako da u slučaju bilo kakvog neplaniranog incidenta manje strada", rečeno je

  • 1

Da li ste ikada primetili da članovi kabinskog osoblja prilikom poletanja aviona sede na rukama?

U TikTok snimku, koji ima više od 30.000 pregleda, stjuardese otkrivaju razlog za to, a mnogima objašnjenje nije prijalo.

Simpatična Lim (29) otkriva bezbednosnu proceduru koju ona i njene kolege prate kako bi smanjili rizik od telesnih povreda u hitnim slučajevima.

“Ovaj položaj uključuju vezivanje pojasa, uspravno sedenje na rukama, s dlanovima okrenutim na gore, i ravan položaj stopala na podu. Cilj je zadržati telo u krutoj pozi, tako da u slučaju bilo kakvog neplaniranog incidenta manje strada”, objasnila je stjuardesa.

Dve devojke su gledaocima demonstrirale proceduru.

“Ovakav položaj ograničava kretanje tela i smanjuje šansu da se povredimo u slučaju udara”, dodala je.

@_hennylim_ Why do cabin crew sit on their hands while in their jumpseats? Check this video out to know! Special guest for today’s video: Clare demecillo Follow my Official Facebook Page: “Henny Joyce Lim” Follow me on Instagram: _hennylim_ #fyp #HJL #cabincrewlife #bracingposition #cebupacific #groundstop ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Lim ističe da kabinsko osoblje u slučaju poteškoća u vazduhu ne sedi samo na rukama.

“Prolazimo tihu proveru koja nas priprema za hitnu situaciju tokom poletanja i sletanja. To uključuje svest o tome gde se nalazi oprema za hitne slučajeve, proveru vrata, slušanje naredbi i uočavanje bilo kakvih vizualnih tragova", objasnila je.

Brojni TikTok korisnici bili su zatečeni otkrićem, a pojedinci su se sažalili na kabinsko osoblje jer prolazi stalan i veliki stres.

A, da nezgode mogu da se dogode pokazuje i slučaj neimenovanog stjuarda Southwest Airlinesa koji je zadobio ozbiljnu povredu leđa prilikom “grubog” sletanja aviona u Kaliforniji, jula 2022, prenosi New York Post.

(Telegraf.rs)

Video: Preplašeni vlasnik dobio "nervni slom": Pas se zaključao u kabinu kamiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Zaza

    1. mart 2024 | 09:54

    Molite Boga da poletite i sletite u jednom komadu,jer kako vidim od ranije ,u svim nesrecama samo VI KAO PERSONAL zbog vaseg sedenja na rukama ste preziveli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA