Vreme čitanja: oko 1 min.

Kad stranci izgovaraju srpske brzalice: "Riba ribi grize rep" u njihovoj izvedbi je URNEBESNO smešna

S. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na njima i Srbi lome jezik, a kamoli stranci

  • 0

Brzalice su deo srpske tradicije, kao i druge umotvorine (zagonetke, brojalice, poslovice). Najviše ih vole klinci, jer gotovo uvek izazivaju smeh.

Odlične su za vežbanje pravilnog izgovora glasova, a najčešće sadrže reči koje zvukovno liče.

Među najpoznatijim brzalicama su svakako: “Na vrh brda vrba mrda” i “Riba ribi grize rep”, a na njima i veliki broj Srba polomi jezik.

Možete li da zamislite kakav izazov tek predstavljaju strancima?!

Novinarka Telegrafa, Marija Milutinović, trenutno učestvuje na programu Foreign Press Centera pri Stejt Departmentu, pa je u društvu kolega iz 20 zemalja imala priliku da poseti Las Vegas i Kolambus.

Zamolila je novinare iz Albanije, Nemačke, Austrije, Moldavije, Severne Makedonije, Venecuele, Rusije, Šri Lanke, Gane, Uzbekistana, Indonezije i drugih država da izgovore brzalicu “Riba ribi grize rep”, a oni su bez problema pristali i - sjajno se zabavili.

Jedni su teško lomili jezik, a drugi se bolje snašli. Međutim, Marija je odlučila da im oteža zadatak, tražeći da se “ubrzaju”.

Snimak na početku teksta je urnebesan i sigurno će vam izmamiti osmeh na lice, a posebno trenutak kada naša novinarka zatraži od kolega da izgovore reč - ćevapčić.

(Telegraf.rs)

Video: Francuz za Telegraf otpevao Prijinu pesmu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA