Vozač mortus pijan prevozio kamione i proterao kroz vijadukt: Nije primetio ni da mu je kabina pala na put

 
J. V.
J. V.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Vozač je odmah nakon hapšenja podvrgnut alko-testiranju * Ispostavilo se da je to jutro u 9.30 sati imao preko 2 promila alkohola u izdahnutom vazduhu

Dva potpuno nova kamiona uništena su pošto su udarila u vijadukt u italijanskom gradu Đenova. To je rezultat nesavesne vožnje pod dejstvom alkohola, koju je počinio vozač litvanskog prevoznika, navodi Svijet kamiona.

Prevozio je dva "Scania" kamiona kroz Italiju. Ukupna visina je morala da bude oko četiri metra ili je to možda čak i premašila. Krovovi obe "Scanije" bili su viši od krovnog spojlera "Volvo FH Globetrotter XL Low Deck", koji je vukao ceo komplet.

Vožnja s ovom konfiguracijom ispod niskih vijadukta očito zahteva veliki oprez. Vozač ovog kamiona je to pokušao da uradi pod dejstvom alkohola. Kao rezultat, sve se završilo udarom u vijadukt ispod autoputa A10 u zapadnom delu Đenove, koji je zabranjen za vozila iznad 3,7 metara. Iako je "Volvo" uspeo tu da stane, obe "Scanije" su uništene – u prvom je karoserija zgnječena, a u drugom se kabina otvorila na okviru i pala na put.

Vozač je bio toliko pijan da očigledno nije primetio udar. Prošao je ispod čitavog vijadukta, a zatim se povukao dublje u kvart Pra, koji se nalazi na brdima i ima tipičan stambeni karakter. Tu je kružio po uskim serpentinama nekoliko kilometara, vukući oštećenu kabinu iza poluprikolice. Na kraju je i on uspeo da se okrene i krene prema istom vijaduktu, očigledno jer je želeo da prođe ispod njega drugi put, priličnom brzinom. Međutim, tamo je već čekala policija koju su pozvali svedoci.

Vozač je odmah nakon hapšenja podvrgnut testiranju. Ispostavilo se da je to jutro u 9.30 sati imao preko 2 promila alkohola u izdahnutom vazduhu. Zbog toga će se ceo slučaj završiti optužbama za krivično delo, a vozaču mogu biti nametnuti ogromni troškovi zbog regresa osiguranja. Moguće je da će to uključiti i troškove sanacije vijadukta, koje će utvrditi stručnjaci.

Na ovom linku ćete pronaći video koji prikazuje oštećene kamione izbliza. Snimljeno je nakon vožnje kamiona ispod vijadukta, ovoga puta minimalnom brzinom, pod nadzorom policije i vatrogasaca.

(Telegraf.rs)

Video: Dve teške saobraćajne nesreće, delovi vozila svuda po putu: Jezivi snimci sa auto-puta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA