Vreme čitanja: oko 1 min.

Deo drvenih vrata iz filma "Titanik" prodat na aukciji za skoro 719.000 dolara

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vrata su poznata po tome što se protagonistkinja Rouz, koju glumi Kejt Vinslet, spasila plutajući na njemu nakon što je brod potonuo

  • 0
Film Titanik drvena vrata prodata aukcija 719 000 dolara Foto: Profimedia/Paramount Pictures / Ferrari/20th Century Fox, Profimedia/Ferrari/Heritage Auctions, Shutterstock

Deo drvenih vrata, korišćen kao scenski rekvizit na snimanju "Titanika" 1997, poznat po tome što se protagonistkinja Rouz, koju glumi Kejt Vinslet, spasila plutajući na njemu nakon što je brod potonuo, prodat je na aukciji za 718.750 dolara.

Beleške aukcijske kuće "Heritage Auctions" otkrivaju da je drvo zapravo bilo deo okvira vrata iznad prvoklasnog ulaza u salon, navodi Gardijan.

U pokušaju da se popnu na relativnu sigurnost nakon što je "Titanik" potonuo, Džek i Rouz shvataju da ima prostora samo za jednu osobu i lik Leonarda di Kaprija se žrtvuje da spasi glavnu junakinju.

Film Titanik drvena vrata prodata aukcija 719 000 dolara Foto: Profimedia/Paramount Pictures / Ferrari/20th Century Fox

Deo vrata dugo izaziva polemiku među ljubiteljima filma, a režizer Džejms Kameron je prethodno pokušao da dokaže da je na spornom drvetu zaista bilo mesta samo za Rouz.

Šifonska haljina koju je glumica Kejt Vinslet nosila dok je tumačila ulogu Rouz prodata je za 125,000 dolara.

Drugi holivudski predmeti prodati na aukciji uključuju bič Indijane Džounsa iz "The Temple of Doom" za 525.000 dolara, sekiru Džeka Nikolsona iz "The Shining", takođe prodatu za 125.000 dolara i mnoge druge.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Otkriveni novi snimci čuvenog broda Titanik: Zavirite u najpoznatiju olupinu pod vodom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA