≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Britanska kraljevska porodica izbegava ove 4 namirnice: Među njima i beli luk

Đ. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

To pravilo, koje je uglavnom na snazi tokom kraljevskih događaja i državnih proslava u Velikoj Britaniji i inostranstvu, potvrdila je i kraljica Kamila 2018. godine na ''MasterChef Australia

  • 3
Krunisanje kralj Čarls Bakingemska palata Printskrin: Sky news

Britanska kraljevska porodica izbegava četiri namirnice, uključujući one najuobičajenije kao što su crni i beli luk, ali i školjke zbog rizika od trovanja, kao i francuski delikates ''foi gra'' (fois gras) - guščiju ili pačiju paštetu pravljenu od tovljene živine.

Bivši kraljevski kuvar Džon Higins rekao je ranije da se u Bakingemskoj palati ne kuva sa belim lukom.

To pravilo, koje je uglavnom na snazi tokom kraljevskih događaja i državnih proslava u Velikoj Britaniji i inostranstvu, potvrdila je i kraljica Kamila 2018. godine na ''MasterChef Australia'', preneo je Dejli ekspres.

Bivši batler kralja Čarlsa Trećeg, Grant Harold je ranije otkrio da kraljevska porodica mora da bude oprezna sa školjkama zbog mogućeg trovanja koje bi moglo da ih ometa u obavljanju dužnosti.

Kralj Čarls je zabranio u svim kraljevskim rezidencijama francuski delikates foi gra zbog neetičkog načina na koji se pravi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Mile

    8. april 2024 | 01:29

    Bogu fala da nisam neki kralj. Imam slobodu da jedem makar šta želi. Evo danas baš pastetu flori đe Karneks i bela luka i sve zalijo sa jogurtom

  • moki

    8. april 2024 | 05:24

    Zasto engldezi piju caj? Pa zato ssto su bolesni😂😂😂😂

  • so you know

    8. april 2024 | 19:51

    foi gra (fois gras) ? ? ? u francuskoj je foie gras = foa gra

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA