Vreme čitanja: oko 1 min.

Čovek ispred kuće ugledao životinju koja nije viđena 200 godina: "Ovo je neverovatno"

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nažalost, primerak je pronađen pregažen

  • 2
ribar, lasica Foto: Profimedia

Vlasnik kuće u Ohaju bio je zapanjen kada je na svom prilazu pronašao stvorenje za koje se dugo mislilo da je nestalo iz tog područja. Pol Mekling, penzionisani veterinar iz okruga Aštabula, brzo je identifikovao životinju kao ribara, koji je član porodice lasica.

Značajan je po svom dugom repu, koji može činiti oko trećine ukupne dužine njegovog tela. Mislilo se da je ova vrsta istrebljena iz Ohaja pre skoro 200 godina, sve dok se retki izveštaji nisu pojavili pre otprilike decenije.

Nažalost, primerak je pronađen pregažen. Iako tragično otkriće, pokazuje značajan znak za ovu vrstu.

Ova ribarica je bila trudna, što ukazuje da se životinje razmnožavaju. Ovo je sjajna vest za stvorenje koje je uglavnom bilo odsutno iz severoistočnog Ohaja oko dva veka.

Odeljenje za divlje životinje Ohaja od tada je uhvatilo još nekoliko ribara kamerama, a News 5 je izvestio da je zabeleženo 40 viđenja od 2013.

Dok povećan broj opažanja obećava opstanak vrsta i biodiverzitet u ovoj oblasti, postoji određena zabrinutost za lokalnu stoku, pošto je ribar mesožder sisar za kog se zna da lovi kokoške i druge veće životinje.

- Lepo je videti da se životinje vraćaju, znate - rekao je Mekling.

- Beloglavi orlovi su se vratili, divlje ćurke su se vratile... - dodao je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA