Vreme čitanja: oko 1 min.

Četiri zebre u SAD pobegle iz prikolice: U spasavanju pomogao jahač rodea

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kristin Keltgen, vlasnica zebri, izjavila je da je nameravala da sa sinom preveze zebre iz svoje kuće u Vinloku u porodični zoološki vrt u Montani.

  • 1
85 Godina Zoo vrta Foto: Nikola Tomić

Četiri zebre su proteklog vikenda pobegle iz auto-prikolice i divljale duž auto-puta u američkoj saveznoj državi Vašington pre nego što su uhvaćene, preneli su danas američki mediji.

Zebre su vraćene na sigurno zahvaljujući intervenciji policije i bivšeg rodeo jahača bikova, prenosi CBS News.

Portparol policije Vašingtona Rik Džonson objavio je u nedelju na društvenim mrežama da su zebre pobegle iz auto-priklice.

"Četiri zebre koje su bile transportovane u auto-prikolici pobegle su dok je vozač pokušavao da interveniše na prikolici", napisao je Džonson na društvenim mrežama.

Kristin Keltgen, vlasnica zebri, izjavila je za KIRO-TV da je nameravala da sa sinom preveze zebre iz svoje kuće u Vinloku u porodični zoološki vrt u Montani.

"Kada smo se zaustavili da popravimo prostirku u prikolici životinje su pobegle", rekla je Keltgenova.

Srećom, pored policije u blizini je bio i čovek sa ogromnim iskustvom u radu sa životinjama, Dejvid Danton, bivši jahač bikova na rodeu.

Danton je za ''Njujork tajms'' rekao da su se on i njegova supruga Džuli Danton vraćali kući sa stočne pijace, kada su primetili da je Keltgenovima potrebna pomoć.

"Mi kauboji pomažemo drugim ljudima. Ovog puta naišli smo na problem sa zebrama", rekao je Danton za njujorški dnevnik.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Maca

    1. maj 2024 | 03:41

    Bravo za kaubojce sa velikim srcem. Kako je to lepo čuti da heroji još uvek postoje. Sad zamišljamo sigurna sam svi mi nabildovanog nauljenog golog do pojasa samo sa prslukom predivnog kauboja kako svojim moćnim lasom Fata zebre i sa mišićima ih savlada. Bravo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA