≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Muškarac uhapšen u parku Jeloustoun jer je pripit udario bizona: Maltretirao krdo, pa završio u bolnici

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posetioci su inače u obavezi da se drže na najmanje 25 metara udaljenosti od velikih životinja poput bizona, loseva, jelena, divljih ovaca i kojota i najmanje 100 metara od medveda i vukova

  • 0
Bizon Jeloustoun nacionalni park Yellowstone Park šutiranje Foto-ilustracija: Shutterstock

Četrdesetogodišnji muškarac iz Ajdaha uhapšen je u Nacionalnom parku Jeloustoun ovog meseca pošto su rendžeri obavešteni da je maltretirao krdo bizona i da je jednog od njih šutnuo u nogu, navodi Vašington post. Klarens Joder je tom prilikom pretrpeo manje povrede.

Joder i njegova saputnica Mekena Bas uhapšeni su na nekoliko kilometara udaljenosti od zapadnog ulaza u Nacionalni park Jeloustoun.

Joder je hospitalizovan i ubrzo pušten, nakon što je ustanovljeno da je bio pod dejstvom alkohola u meri pod kojom je mogao ugroziti samog sebe, i nakon što mu je dijagnostifikovana lakša telesna povreda.

On je optužen za opasno ponašanje i približavanje i uznemiravanje divljači, dok je Basova optužena za vožnju u alkoholisanom stanju, nepoštovanje saobraćajnih propisa i uznemiravanje divljači, saopšteno je iz uprave parka.

Ovo je prvi put da je neko povređen u susretu sa bizonom u parku od jula prošle godine.

Zvaničnici parka Jeloustoun ponovili su u saopštenju da su posetioci u obavezi da se drže na najmanje 25 metara udaljenosti od velikih životinja poput bizona, loseva, jelena, divljih ovaca i kojota, kao i najmanje 100 metara od medveda i vukova.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Bizon napao ženu koja mu je prišla previše blizu: Snimila je napad telefonom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA