Vreme čitanja: oko 4 min.

Neznanac joj je za rođendan poslao eksplicitnu fotografiju, njena osveta je urnebesna: Proplakaćete od smeha

M. P.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Njena reakcija izazvala je salvu oduševljenih komentara na društvnoj mreži X

  • 0
vecernje navike i gojaznost Foto: Shutterstock

Žena kojoj je nepoynat muškarac poslao eksplicitnu fotografiju na njen rođendan pohvaljena je zbog urnebesnog načina osvete, piše Daily Mail.

Beki Holms, 45-godišnjakinja iz Varkšira, postala je viralna na platformi X, nekada poznatoj kao Tviter, zbog svoje šale.

Prošle godine, autorka - koja se ponosi sa 118.000 pratilaca - otvorila je svoje Instagram Direct poruke da bi otkrila da ju je jedan muški pratilac napastvovao preko interneta.

U pokušaju da privuče Bekinu pažnju, stranac je napisao "srećan rođendan" na parčetu papira i otkrio svoj polni organ.

Umesto da ignoriše poruku, Beki je odlučila da iskoristi ovu priliku da nauči pratioca lekciji - i prevarila ga je da poveruje da boluje od smrtonosne bolesti.

Njena početna reakcija glasila je: "Greg, druže, to je sjajno i cenim trud, ali odvlači mi pažnju ono što izgleda kao opasna crvena mrlja na tvom stomaku."

Beki, koja je napisala knjigu o prevarama u romansi, zatim je zumirala stomak muškarca i označila tačku crvenom bojom.

Muškarac - koji nije bio uveren u Bekine tvrdnje - tada je odgovorio: "Šta? Izgleda sitno. Verovatno mala bubuljica ili trenje o odeću."

Odlučujući da pojača šalu, odgovorila mu je: "Greg, ja imam diplomu iz dermatologije. Videla sam ovo ranije u toj poziciji i često je znak nečega ozbiljnijeg."

Muškarac je odgovorio: "Šta misliš s tim u toj poziciji? To je samo bubuljica, ne svrbi i nikada nisam primetio pre."

"Kako bubuljica može biti ozbiljna? Nikada nisi imala bubuljice pre?"

"Ne svrbi?? O, s****e", odgovorila mu je Beki. "Ok, ostani smiren sada!"

Mu[karac se tada uoybiljio.

"Zašto je loše što ne svrbi? Ne razumem. Svrab je loša stvar. Samo je bubuljica. Bio sam smiren, ti me činiš nesigurnim."

Beki je nastavila:

"To što te ne svrbi je znak da se nešto leči - kada bubuljica na toj poziciji ne svrbi, to znači da se verovatno širi otrov. Ono što mi zovemo 'tiho' [...]?

"Veoma me brineš. Činjenica da nisi primetio ujede ili ogrebotine još je više zabrinjavajuća. Ovo bi moglo značiti da dolazi iz dubine tvog tela."

Muškarac je odlučio da pošalje još jednu sliku svog stomaka Beki i insistirao je da je dobro što ne vidi nikakve bubuljice.

Autoritativno mu je odgovorila: "To nije dobra stvar. Žao mi je [...] Biće vrlo teških meseci za tebe."

Muškarac je zatim odgovorio: "Šta to znači? Pogledaj, ja sam dobro. Nema ničega."

"To je priroda stanja", šalila se Beki. "Nećeš znati dok ne bude kasno. Žao mi je."

Muškarac joj je tada poslao poruku: "Osećam se dobro. Nisi mi ništa jasno objasnila, veoma si zbunjujuća. Molim te, pogledaj slike ponovo, to je samo bubuljica."

Njegova poslednja poruka glasila je: "Prikazao sam svojoj rođaci slike jer si me baš uznemirila ranije."

"Nismo eksperti kao ti ali se slaže sa mnom, ne možemo ništa videti, posebno na drugoj slici. Ako imaš nekoga s kim radiš ko bi mogao dati drugo mišljenje, to bi pomoglo."

Delići printskrinove poruka sa svojih 118.000 pratilaca na X-u prošle nedelje, Beki tvrdi da je muškarac bio toliko uplašen da je obrijao svoj stomak i zakazao sastanak sa lekarom.

Nazivajući Beki genijem, jedan obožavalac je odgovorio: "Ne mogu da verujem da je pokazao svojoj rođaci slike!"

Drugi je dodao: "Ovo je jedan od najboljih odgovora na neželjene slike koje sam ikada video. 10/10 za trud."

"Mislim da ovo mora biti najbolji tvit koji sam ikada videla", oduševljeno je rekla jedna žena.

Govoreći za Kanal 4 o razmeni poruka prošle godine, Beki je rekla:

"Veoma sam navikla na ovu vrstu poruka pa me više ne šokiraju ili užasavaju kao nekada. Više je samo dosadno i razočaravajuće."

Delikt sajberflešinga stupio je na snagu 31. januara kao deo Zakona o bezbednosti na internetu i nosi maksimalnu kaznu od dve godine zatvora.

U januaru je Beki objavila knjigu "Kijanu Rivs nije zaljubljen u tebe: Sumorna svet onlajn prevare u romansi".

Advokati sada mogu razmotriti optuživanje svakoga ko je uhvaćen u deljenju deepfake-ova, fotografija snimljenih odozgo ili sajberflešinga prema novim smernicama kako bi se suzbili onlajn predatori.

Sajberflešing obično podrazumeva slanje neželjene seksualne ili golišave slike žrtvama putem društvenih mreža ili aplikacija za upoznavanje, ali se može odvijati i putem usluga deljenja podataka sa strancima kao što su Bluetooth i Airdrop.

Zakon o bezbednosti na internetu kriminalizovao je ovo ponašanje i tužilaštvo u Velikoj Britaniji sada će moći da prekršioce ganja pred sudom.

Oni koji šalju ili obezbeđuju neželjene slike ili snimke genitalija, suočiće se sa krivičnim gonjenjem i mogli bi se naći na registru seksualnih prestupnika, kažnjeni novčano i/ili zatvoreni do dve godine.

Tužioci sada mogu donositi odluke o optuživanju na osnovu toga da li su počinioci želeli da žrtva sajberflešinga bude uznemirena ili ponižena, ili da li se počinilac nadao da će dobiti seksualno zadovoljstvo bez obzira na to da li je primalac bio uznemiren ili ponižen.

Sada je takođe krivično delo deliti intimne slike ili filmove bez pristanka bez obzira na to da li je počinilac nameravao da nanese žrtvi štetu.

Tužioci sada imaju moć da primene zakon u tri različite kategorije takozvane osvetničke pornografije.

Postaće krivično delo deliti intimnu fotografiju ili film:

  • a. bez pristanka,
  • b. bez pristanka i s namerom da izazove uznemirenje ili poniženje,
  • c. bez pristanka i ili u svrhu dobijanja seksualnog zadovoljstva.

Nove smernice takođe pokrivaju i bilo kakve pretnje deljenja intimnih slika gde žrtva ili neko poznat žrtvi strahuje da bi pretnja zapravo mogla biti sprovedena, ili je počinilac nemaran u vezi s tim da li postoje takvi strahovi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA