Vreme čitanja: oko 1 min.

Ekskluzivni londonski muški klub, osnovan pre skoro 200 godina, dozvolio članstvo i ženama

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Članovi kluba su, pored ostalih, britanski kralj Čarls III, zamenik premijera, desetine lordova, desetak poslanika i brojni ugledni advokati

  • 1
london Foto: Freepik

Članovi ekskluzivnog londonskog muškog Garik Kluba, osnovanog 1831. godine doneli su u utorak istorijsku odluku kojom se i ženama dozvoljava da budu članice, preneli su danas britanski mediji.

Na glasanju koje je održano u utorak uveče, 60 odsto od ukupno 1.500 članova Garik Kluba podržalo je predlog za promenu, prenosi londonski Tajms.

Članovi su se okupili u klubu u kvartu Kovent Garden u centralnom Londonu, istorijskoj lokaciji na kojoj su osnovani Društvo protivnika robovlasništva i Fudbalski savez, smatrajući da je njihovo jučerašnje okupljanje gotovo podjednako značajno.

Zasedanje članova Garik Kluba počelo je u 17 časova, a tokom naredna dva sata iznosili su se argumenti za i protiv prijema žena u tradicionalni muški klub u kojem su članovi, pored ostalih, britanski kralj Čarls III, zamenik premijera, desetine lordova, desetak poslanika i brojni ugledni advokati.

"Izvanredan klub postaće još izvanredniji i nastaviće da cveta umesto da umire", rekao je jedan od članova koji je podržao prijem žena.

Glasanje je zakazano nakon što je jedan od najuglednih članova i poznati advokat lord Penik KC, rekao da ne postoji ništa u postojećim pravilima kluba što bi sprečilo da se i ženama dozvoli da se pridruže.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Ove žene vladaju svetom: Svrgnule su muškarce s' trona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Гаргамел

    9. maj 2024 | 07:02

    Велика Британија светски извор ЗЛА !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA