≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Misteriozni objekat na nebu zbunio mladića: "Ličio je na sfere s čuvene freske u Visokim Dečanima"

S. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Njegova blizina isključivala je mogućnost komete ili zvezde padalice", napisao je

  • 1

Korisnik Reddita @Kaiserschleier nedavno je objavio priču koja je izazvala veliko interesovanje na popularnoj platformi.

On tvrdi da je boravio u jednom ruralnom predelu (nije precizirao kojem) i razgovarao sa zetom, kada je primetio “neobičnu svetleću sferu” na nebu.

Korisnik navodi da nikada u životu nije imao slično iskustvo.

“Podigao sam pogled i primetio belu kuglu. Lebdela je nekih sedam metara iznad zemlje. Iza sebe je ostavljala narandžasti sjaj, poput plamena. Kretala se brzo i nije ispuštala zvuke”, napisao je.

On dodaje da je bio zapanjen, kao i da je njegov zet video istu stvar, prenosi Daily Star.

Nešto kasnije, korisnik je dodao komentar i objasnio da neobični objekat “liči na sfere sa čuvene freske Raspeće Hristovo u manastiru Visoki Dečani”.

Ako niste upoznati, decenijama unazad svetski teoretičari zavere tvrde da je freska iz 1350. godine “dokaz da su Zemlju posetili vanzemaljci”.

Umetnik je prikazao razapetog Isusa Hrista, oko njega ljude i anđele, dok se u samom vrhu nalaze dva neobična objekta sa ljudskim figurama.

Dok jedni to tumače kao “svemirske brodove s posadom”, stručnjaci objašnjavaju da je reč o personifikaciji Sunca i Meseca.

Istina je da se na fresci nalaze predstave dve figure u kapljičastim oblicima, ali to je po ikonografiji tipičan način predstavljanja pojava, u ovom slučaju Sunca i Meseca u ljudskom obliku. To su česti motivi na pravoslavnim freskama, ali su predstavljeni na različite načine“, objasnio je ranije Bojan Popović, upravnik Galerije fresaka Narodnog muzeja.

Korisnik Reddita, čija je objava izazvala burnu polemiku, tvrdi da se neobični objekat kretao “savršeno ravnom putanjom”.

“Prkosio je svakom racionalnom objašnjenju. Njegova blizina isključivala je mogućnost komete ili zvezde padalice, jer je lebdela bliže zemlji od krošnji drveta”, napisao je.

Treba istaći da autor nije priložio nikakvu fotografiju uz objavu, pa je teško komentarisati priču, a posebno opis NLO-a.

(Telegraf.rs)

Video: Žestoka borba slonova za srce jedne ženke: Kada divovi ukrste surle

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA