Vreme čitanja: oko 2 min.

Tvrdi da je postao 10 godina mlađi nakon što je proveo 93 dana na dnu Atlantika

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dituri je izašao iz svoje mahune od 100 kvadratnih stopa sa izvanrednim rezultatima

  • 0
Joseph Dituri Foto: Dave Decker / Shutterstock Editorial / Profimedia

Džozef Dituri je proveo 93 dana u kompaktnoj kapsuli potopljenoj u Atlantski okean, a navodno je izronio 10 godina mlađi. Njegova revolucionarna studija pokazala je na ličnom primeru da se dogodilo povećanje broja matičnih ćelija i opšte poboljšanje zdravlja.

Penzionisani pomorski oficir je tri meseca živeo u kompaktnoj kapsuli u dubinama Atlantskog okeana. Njegov izuzetan podvig nije bio samo avantura – ​​to je bila revolucionarna studija o efektima života pod vodom u okruženju pod pritiskom na ljudsko telo.

Dituri je izašao iz svoje mahune od 100 kvadratnih stopa sa izvanrednim rezultatima.

Ne samo da je oborio prethodni svetski rekord za podvodno stanovanje, koji je iznosio 73 dana, već je "vratio svoj biološki sat", izašavši iz svoje kapsule 10 godina mlađe.

Joseph Dituri Foto: Joseph Dituri/Cover Images/INSTARimages.com / INSTAR Images / Profimedia

Nakon povratka na suvo, medicinske procene su otkrile da su Diturijevi telomeri, DNK kapice na krajevima hromozoma koji se obično smanjuju sa godinama, bili 20 odsto duži nego pre njegovog ronjenja. Njegov broj matičnih ćelija je takođe naglo porastao, a njegova ukupna zdravstvena metrika je doživela izuzetnu transformaciju.

Ali koristi se tu nisu završile. Dituri je doživeo značajno poboljšanje kvaliteta sna, sa 60 do 66 odsto svojih noći koje je sada provodio u dubokom REM snu. Njegov nivo holesterola je pao za 72 odsto, a njegovi inflamatorni markeri su prepolovljeni. Ove transformacije su pripisane podvodnom pritisku, za koji se zna da ima brojne pozitivne efekte na telo.

Joseph Dituri Foto: Joseph Dituri/Cover Images/INSTARimages.com / INSTAR Images / Profimedia

Jedan sličan oblik lečenja je hiperbarična komora, koja poboljšava zdravlje mozga, što dovodi do boljeg saznanja.

Njegovo istraživanje je omogućilo da vidi kako ljudska tela reaguju na okruženja pod pritiskom tokom dužeg vremenskog perioda. Govoreći za Dejli mejl, Dituri je govorio o potencijalnim prednostima hiperbarične medicine.

"Potrebno vam je jedno od ovih mesta koje je odsečeno od spoljnih aktivnosti. Pošaljite ljude ovde dole na dvonedeljni odmor, gde će se istrljati stopala, opustiti i moći da iskuse dobrobit hiperbarične medicine", rekao je.

Uprkos ograničenoj dostupnoj opremi za vežbanje, Dituri je uspeo da održi svoju figuru vežbajući sat vremena, pet dana u nedelji, koristeći samo trake za vežbanje.

Bio je u stanju da održi mišićnu masu koju je razvio tokom boravka u komori. Dituri je takođe video značajna poboljšanja u svom metabolizmu, što je rezultiralo vitkijim telom. Njegov broj matičnih ćelija, već poznat po svom potencijalu kao način za preokret vidljivog starenja, takođe je pomnožen sa 10.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA