Vreme čitanja: oko 4 min.

Izbor ambalaže za ketering za kafe barove

A. V.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Ambalaža za ketering, pored pakovanja za čvrstu hranu, podrazumeva i ona koja su namenjena za tople i hladne napitke. Stoga je ambalaža za ketering neophodna u kafe barovima i restoranima koji se bave dostavom

  • 0
ketering koktel hrana posluženje konobar Foto: Shutterstock

Naime, kafa za poneti postala je sve traženija, tako da je skoro svaki kafić ima u svojoj ponudi. Pored kafe, tu su i ostali napici, razni šejkovi, kokteli, frapei, proteinski napici, čajevi itd. Praktično, skoro sve što možete naručiti u kafe baru, može da bude i za poneti. Da bi se bilo koji napitak mogao poneti sa sobom, treba da ima adekvatnu ambalažu.

Neizostavni deo ambalaže za ketering predstavljaju čaše za jednokratnu upotrebu. Mogu biti od kartona ili plastike, dok su poklopci uglavnom plastični. Čaše u koje kafići pakuju napitke za poneti razlikuju se u odnosu na njihovu namenu, tj. vrstu pića koja se u njih pakuje. Važno je i da li je reč o toplom ili hladnom napitku.

Najpopularnije piće koje se uzima za poneti je svakako kafa. Mnogi bez nje ne mogu zamisliti početak dana. Kafa daje pokretačku energiju ujutru i nakon nje smo spremni da se bavimo svojim svakodnevnim aktivnostima. U današnje vreme kafa podrazumeva mnogo toga. Nekada se znalo, turska kafa, ili domaća - kako je neki zovu, služila se u restoranima i bifeima u belim šoljicama sa plavom linijom. Od tih vremena prošla su mnoga leta, a izbor kafa postao je veoma širok. Espreso, makjato, produžena s mlekom ili bez, kapućino, amerikano, topla, hladna, ajriš, bez kofeina, sa sojinim mlekom – moramo biti precizni kada naručujemo kafu. Novina je i ta što se podrazumeva da je ne moramo konzumirati u kafiću, već da je često uzimamo za poneti. Pored aparata za kafu nalaze se posebne kartonske čaše raznih veličina, čija je namena da se u njih spakuje kafa za poneti.

Ako ste vlasnik kafića kako da izaberete ambalažu za ketering, tj. ambalažu za sve tople i hladne napitke koje nameravate da stavite na meni "za poneti"? Pre svega, treba se pridržavati nekih osnovnih pravila. Topla kafa i čajevi ne smeju se služiti u plastičnim čašama. Plastika koja je počela da se topi dokazano je opasna po zdravlje, tako da nikad nemojte vruću hranu i pića sipati u plastične posude, čaše ili tanjire. Zato se topla kafa sipa u kartonske čaše. Isto važi i za čajeve i bilo koji drugi topli napitak. Nasuprot tome, hladni napici mogu se pakovati u plastičnu ambalažu za ketering. Ajs kafe, frapei i razni šejkovi prave se tako da i vizuelno deluju veoma primamljivo. Stoga je dobra praksa da se pakuju u providne plastične čaše.

Deo ambalaže za ketering su i poklopci za plastične čaše koji mogu biti ravni ili u obliku kupole i sa obaveznim otvorom za slamčicu ili kašičicu. Kupolasti poklopci su dobri za sve one poslastice koje se služe sa šlagom. Ledene kafe sa kuglom sladoleda takođe su pogodne da se u ovakvim plastičnim čašama ponesu sa sobom. Kada birate ambalažu za ketering za svoj kafić ili restoran, nemojte štedeti, već uvek odaberite najkvalitetniju. Važno je da vaše mušterije budu zadovoljne. Dobra ambalaža za ketering obezbediće da se topla kafa ne ohladi prebrzo, već da možete polako da je konzumirate dok ste u pokretu. Poklopac je, možda, najvažniji deo ambalaže za ketering. On mora savršeno da prijanja i da bude čvrst i postojan. U suprotnom, poklopac koji je od loše plastike, neadekvatne veličine, lako se deformiše i puca, dovešće do toga da se napici za poneti prolivaju, a to vrlo lako može da odbije mušterije.

Ne želite da gosti vašeg kafića umesto kod vas pređu kod konkurencije i da tamo uzimaju kafu za poneti, i to samo zato što su imali loša iskustva sa ambalažom za ketering i prolivanjem. Kafe za poneti često se nose i na put. Stoje pored vas dok vozite i poslednje što želite je da na svoju destinaciju stignete okupani kafom. Još gore je ako je kafa vrela, pa ne samo što vas je uflekala, već vas je i opekla. Uložite u najbolje čaše za poneti i sprečite ovakve incidente. Isplatiće vam se na duge staze.

Osmislite poseban meni "za poneti". Odaberite kartonske čaše u 3 veličine (malu, srednju i veliku) i ponudite razne vrste napitaka na bazi kafe. Hladne kafe, šejkove i druge poslastice pakujte u kvalitetne plastične čaše sa dobrim poklopcima.

Ambalaža za ketering može se brendirati. Kada je kafa za poneti u pitanju, savetujemo vam da to obavezno uradite. Logo vašeg kafea treba da bude utisnut na svakoj čaši. Zamislite samo koliko će puta biti viđen na raznim mestima, u rakama svih vaših mušterijama koje uzimaju kafu za poneti. Obavezno angažujte vrsnog dizajnera za vizuelni identitet ambalaže za ketering. Čaše u koje se sipaju napici za poneti nisu mnogo velike, tako da na njima ne bi trebalo da bude puno pisanija, slogana i komlikovanih slika. Mnogo je efektnije da ih krasi što veći logo, jednostavnog i prepoznatljivog dizajna. Na taj način, vaša kafa biće viđena izdaleka. Jačanje brenda veoma je važno, a ambalaža za ketering je odličan instrument za to. Prepustite dizajneru da odabere boje koje su u skladu sa bojama vašeg logoa.

Najveći izbor kvalitetne ambalaže za ketering za kafiće i restorane, nalazi se na Veb-sajtu Oglasiko gde su istaknuti svi modeli sa cenama. Tu ćete pronaći kartonske i plastične čaše sa poklopcima (za tople i hladne napitke) i još mnogo toga. Svoje poverenje poklonite pouzdanim partnerima i uvećajte zaradu tako što ćete u ponudu svog kafića uključiti meni ’za poneti’.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA