Napravite omiljenu pastu Roberta De Nira - Sve što vam treba je dobar umak sa paradajzom i testenina

A. V.
A. V.    
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Legendarni glumac Robert De Niro zna da vam za savršenu pastu nije potrebno mnogo, samo dobra testenina i kvalitetan sos od paradajza. Ako je verovati pričama koje su kružile Holivudom sedamdesetih i osamdesetih godina, postoji jelo koje je slavnog glumca toliko oduševilo da bi svaki put kada bi boravio u Italiji, potajno svraćao u Forte dei Marmi, italijanski gardić u Toskani poznat po svojim neverovatnim plažama, kako bi ga ponovo probao.

Reč je o Maito penne, kremastoj pasti jednostavnog sastava, ali raskošnog ukusa, koju je još 1965. godine osmislio Bruno Vietina, italijanski kuvar koji je zahvaljujući ovom receptu izgradio svetsku kulinarsku karijeru.

Tajna uspeha ovog jela, kako je sam Vietina govorio, krije se u sosu: "Paradajz mora biti bogat, punog ukusa, a bosiljak kvalitetan". Srećom, danas više ne morate da putujete do italijanske obale da biste uživali u ovoj čuvenoj pasti. Sve što vam treba nalazi se u Bakina Tajna umaku od paradajza sa bosiljkom, napravljenog od najkvalitetnijeg paradajza sorte šljivar i pažljivo biranog bosiljka, bez konzervansa, aditiva i dodatih šećera.

Evo tačno kako da sa Bakina Tajna umakom napravite ovu čuvenu pastu.

Vrlo malo sastojaka, ali maksimalan ukus. Ova pasta je izuzetno jednostavno jelo za pripremu, a uz teglu Bakina Tajna umaka od paradajza sa bosiljkom izuzetan rezultat ne može da izostane.

Sastojci za 2 osobe:

  • 320 g glatkih penna
  • 1 tegla Bakina Tajna umaka od paradajza sa bosiljkom
  • 150 g putera
  • 1 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • Parmezan
  • Crni biber
  • Malo svežeg bosiljka
Bakina tajna Foto: Promo/ Nikola Ćirković

Priprema

Sipajte Bakina Tajna umak i zagrejte na laganoj vatri 5 minuta, tek toliko da se sos opusti i pusti sve svoje raskošne arome.

Dodajte puter, pa promešajte dok ne dobijete svilenkastu teksturu. Kuvajte penne tako da budu mekane spolja, ali blago tvrde u unutrašnjosti, ocedite ih i ostavite sa strane pola čaše vode od kuvanja. Ubacite pastu direktno u sos, dodajte parmezan i nekoliko listova svežeg bosiljka. Kratko propržite 2–3 minuta, dok se sos lepo ne obmota oko testenine. Dodajte malo vode od kuvanja ako želite kremastiji rezultat.

Na kraju, sve začinite mlevenim crnim biberom i poslužite odmah, idealno direktno iz tiganja, kao što se to nekada radilo u Forte dei Marmiju.

(Telegraf.rs/PR)

Video: Medved snimljen kod Vrnjačke Benje, spustio se u naselje Stanišinci

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA