NOVI ČERNOBILJ: Havarija u najvećoj nuklearnoj elektrani u Evropi!

Problem se dogodio u bloku 3 elektrane u Zaporožje, gde je reaktor od 1.000 megavati snage, koji je već bio isključivan i trebalo bi da bude vraćen u funkciju 5. decembra

  • 13

Premijer Ukrajine Arsenij Jacenjuk upravo je izvestio novu ukrajinsku vladu da je izbio incident u nuklearnoj elektrani Zaporožje na jugoistoku Ukrajine, najvećoj nuklearnoj elektrani u Evropi, javlja Raša tudej.

- Znam da se havarija dogodila u nuklearnoj elektrani Zaporožje - izjavio je Jacenjuk i zatražio od ministra energetike Vladimira Demčišina da što pre ustanovi kad će problem biti rešen i koji će koraci biti preduzeti da bi se u zemlji održalo normalno snabdevanje električnom energijom, prenosi Rojters.

Problem se dogodio u bloku 3, gde je reaktor od 1.000 megavati snage, koji je već bio isključivan i trebalo bi da bude vraćen u funkciju 5. decembra, izveštava Interfaks.

Inače, u nedelju je belgijski nuklearni reaktor zatvoren nakon što je u nuklearnoj elektrani u istočnom delu zemlje izbio požar.

(Teleraf.rs / Izvor:rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aha evo

    3. decembar 2014 | 13:29

    Kao slučajno

  • Dus

    3. decembar 2014 | 14:05

    Dobro da nisu Rusi krivi,ali ko zna sta se može izmisliti do večeras.

  • Rale

    3. decembar 2014 | 15:22

    Ukrajinci niko vam nije blizi od Rusa da li ce vam amerikanci sanirsti havariju - nece.Zato pamet u glavu Bog pa komsija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA