PREĐITE NA ISLAM ILI ĆEMO VAM ODSEĆI GLAVE: Džihadisti poslali pisma jezivog sadržaja

- U ime Alaha, vama koji niste vernici, u roku od tri dana odrubićemo glave. Posle ćemo bombardovati vaše trule leševe. Imate tri izbora - preobratite se na islam, platite religijski porez ili umrite! - navodi se u pismima koja su poslata ljudima širom Švedske

  • 46

Švedska policija detaljno istražuje brojna pisma koja su se proteklih dana našla u poštanskim sandučićima širom te zemlje, a u kojima džihadisti prete svima koji se ne preobrate na islam. Pisma su potpisali teroristi Islamske države, a na vrhu je nacrtana i zastava ISIS-a.

OVDE DŽIHADISTI ZAKOPAVAJU ŽIVE ŽENE: Po zidovima tamnica one noktima urezuju slike iz svog života i žive u mraku! (VIDEO)

- Odrubićemo vam glave ako se ne preobratite na islam i ako ne platite religijski porez - navodi se u pismima.

Ona su poslata u gradove širom Švedske, a u njima se navodi "da nema smisla zvati policiju, jer ona neće moći da spasi ljude od sigurne smrti". Takođe, u pismu još stoji:

- U ime Alaha, vama koji niste vernici, u roku od tri dana odrubićemo glave. Posle ćemo bombardovati vaše trule leševe. Imate tri izbora - preobratite se na islam, platite religijski porez ili umrite! Policija vas neće spasiti - sadržaj je poruke u pretećim pismima.

Foto: Foter/Flickr/dayblakelydonaldson Foto: Foter/Flickr/dayblakelydonaldson

Švedska policija je ove pretnje shvatila vrlo ozbiljno i mere bezbednosti, pogotovo u Stokholmu, podignute su na veći nivo.

Inače, u Švedskoj su tenzije usijane u poslednjih nekoliko meseci nakon što je u zemlju ušlo 200.000 izbeglica iz Sirije. Tek proteklog meseca mere bezbednosti  na granicama su drastično povećane i detaljno se proverava baš svaki migrant koji zatraži azil.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bla

    16. decembar 2015 | 14:54

    a vi u ime alaha...predjite u neku zdravstvenu ustanovu...

  • Boeing737Pilot

    16. decembar 2015 | 17:53

    Evo vec citam kuran sav se tresem od straha

  • Nesa

    16. decembar 2015 | 15:14

    Koji su ovo bolesnici, nema vecih gresnika i nevernika od onih koji oduzimaju ljudske zivote i tom prilikom izgovaraju Bozije ime, stice vas kazna od istog tog Alaha koga stalno pominjete jer to sto radite nema veze sa religijom a sa Bogom tek da i ne pominjem. Bolje se malo dokucajte i manite se tih gluposti dok jos nije kasno i dok vas sve ne posalju Alahu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA