TURCI UHAPSILI PUTINA: Predsednik Rusije optužen za špijunažu!

Turska je pre 43 godine proterala sadašnjeg ruskog predsednika Vladimira Putina, optužujući ga za špijunažu, potvrdio je jedan od njegovih bivših poslovnih saradnika

  • 51

Predsednik Rusije Vladimir Putin proteran je iz Turske zbog pružanja informacija o rafineriji nafte "Tupras" ruskoj obaveštajnoj agenciji, pišu turski mediji.

PRONAĐITE GREŠKU: Šta nije u redu sa ovom fotografijom Vladimira Putina?

Naime, Turska je pre 43 godine proterala sadašnjeg ruskog predsednika Vladimira Putina, optužujući ga za špijunažu, potvrdio je jedan od njegovih bivših poslovnih saradnika.

Putin je tada imao 20 godina (1972.) i radio je kao pripravnik agent u rafineriji nafte "Tupras" u gradu Izmir, gotovo godinu dana pretvarajući se da je viši izvršni direktor ruske kompanije koja je imala ugovor o instaliranju tankera.

- Imali smo ozbiljne sumnje da je mogao biti ruski špijun. On je bio najviši zvaničnik u ruskom društvu, kada je imao samo 20 godina. Osoba u tom uzrastu  ne može biti osposobljena za tako ozbiljnu odgovornost - izjavio je Adem Albajrak, veteran inžinjer koji je radio sa Putinom u rafineriji nafte "Tupras".

Printskrin: Facebook Printskrin: Facebook

Naveo je da je turska tajna policija uhapsila Putina i jednog varioca ruskog porekla, uhvaćeni su kako vrše tajno fotografisanje u ograničenim područjima u rafineriji.

- Bio sam šokiran kada sam nekoliko decenija kasnije saznao da je Putin postao predsednik Rusije - priznao je Albajrak.

Prema njegovom tumačenju, Putin je imao zadatak da za rusku tajnu službu prikupi informacije o najnovijoj američkoj tehnologiji, jer je Rusija u tim godinama bila tehnološki nerazvijena i zaostajala je za Amerikom.

(Telegraf.rs / Izvor: Novi.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • neverni toma

    25. decembar 2015 | 22:47

    Bar je dasa prosao sito i reseto... A ne ko nasi bumbari seli iz konjskih kola u ministarske fotelje... Ovaj citav zivot radi za rusiju!!! Svaka cast!!

  • Miki

    25. decembar 2015 | 22:53

    Koja je njegova zrelost bila kada je bio najvisi zvanicnik u Ruskom drusvu sa samo 20g. Nasi sa tim godinama neznaju ni nos ocistiti.Nije ni cudo sto je postao najjaci drzavnik u svetu.

  • Pera zdera

    25. decembar 2015 | 23:54

    Aha ja sam uhapsijo Bila Klintona, Tonija Blera, Merlin Olbrajt, Franju Tudmana , Aliju Izerbegovica, Antu Pavelica, Adolfa Hitlera, i ostale zlikovce na ovoj planeti koji su krivi za razna ubistva i ratove, uhapsijo sam Kolumba sto je on kriv sto postoji Amerika!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA