OSETILA SAM KAKO ME REŽU, JAKO JE BOLELO: Sara se probudila usred operacije želuca i kičme!

- Osetila sam kako me režu, kako mi je ceo trbuh otvoren. Nisam bila sigurna da li sanjam ili ne. Čula sam kako komentarišu krvarenje i pokušala da vrisnem, ali nisam uspela da proizvedem zvuk - rekla je devojka koja tvrdi da je bila budna na operacionom stolu čak 40 minuta

  • 3

Sara Njuton (32) iz Velike Britanije otišla je na operaciju želuca i kičme, ali nije ni slutila da će se tokom nje probuditi! Naime, nju su spremili za operaciju, stavili joj cevčicu u ruku, zamračilo joj se, a sledećeg čega se seća jeste jak bol.

IMALA JE LICE OD CEMENTA I LEPKA, A ONDA SE OPERISALA: Njena priča ostavlja bez teksta! (FOTO) (VIDEO)

- Osetila sam kako me režu, kako mi je ceo trbuh otvoren. Nisam bila sigurna da li sanjam ili ne. Čula sam kako komentarišu krvarenje i pokušala da vrisnem, ali nisam uspela da proizvedem zvuk. Promigoljila sam prstima, ali niko ništa nije primetio. Počela sam da paničim, mislila sam da ću umreti - rekla je Sara.

Devojka je bila budna čitavih 40 minuta tokom svoje operacije, a prvu stvar koja je izgovorila nakon hiruškog zahvata je "bila sam budna". Nakon toga, anesteziolog je priznao da je promenio svoju uobičajnu proceduru davanja određenih anestetika. Bolnica je zbog toga morala da plati devojci odštetu od oko 40.000 evra.

Drugi pacijenti, koji su se budili tokom operacije, kažu da nisu osećali bol u punom intezitetu, već je to bilo zatezanje i gušenje.

Najčešće se dešava da pacijent čuje razgovor između doktora i sestara, a do buđenja dolazi zbog nedovoljne doze anestetika ili osetiljivosti organizama na lekove.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • liz

    25. maj 2016 | 14:56

    More dzaba joj pare kad je morala sve ovo (ako je tacno) da dozivi i prezivi na kraju krajeva. Po meni malo je i dobila za ovoliku traumu i bol koju je morala da istrpi.

  • victoria

    25. maj 2016 | 13:15

    U Srbiji bi mnogi pristsli da ih operisu nazivo samo da dobiju te pare!

  • !Fox

    25. maj 2016 | 18:11

    U Srbiji bi nasli krivca u farmaceutskoj industriji...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA