PRAVA ISTINA O ZAKOPANOM ĆUPU SA ZLATNICIMA: O ovome u Aranđelovcu niko neće javno da priča (FOTO)

Vest da je ćup sa zlatnicima pronađen u drvetu nakon groma je šala, ali podloga za šalu je blago o kome niko u Aranđelovcu neće javno da priča

  • 3

Niti je u nevremenu u Aranđelovcu, 10. avgusta, grom udario u hrast u dvorištu jedne porodične kuće, niti je nepostojeći grom raspolutio stoletno nepostojeće drvo, niti je potom vlasnik sutradan u korenu drveta našao ćup sa zlatom.

RUDARI UGLEDALI OLUPINU DREVNOG BRODA: U njemu pronašli zlatnike, dijamante, kovanice, slonovaču...

Ovu vest tokom dana prenela je većina srpskih portala, a sve je počelo kao šala aranđelovačkog sajta, zbog koje se čitav taj grad digao danas na noge.

Ima i zbog čega jer iza svake šale ima malo istine. Ćup sa blagom nedavno jeste pronađen u Aranđelovcu, tokom podizanja zgrade u širem centru grada, kunu se sagovornici Telegrafa. Šumadinci iz srca Srbije šapatom optužuju sve koji su imali bilo kakve veze sa građenjem nove zgrade da su navodni ćup sa dukatima pronašli i utopili.

- Ta vest, šala da je grom udario u drvo u kome je vlasnik sutra našao dukate, inspirisana je stvarnim događajem - kaže Aranđelovčanin dobro upućen i u pisanje lažnih vesti i u tračeve.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

U gradu pod Bukuljom već mesecima kruže priče da je tokom kopanja temelja za jednu zgradu zaista pronađeno blago.

- Ceo grad priča da su radnici pronašli ćup sa srebrnjacima koji datiraju iz dvadesetih godina prošlog veka. Kolaju priče da su srebrnjaci bili sa likom kralja Petra prvog i da njihova vrednost danas iznosi od 1.000 do par hiljada evra. Lokalni zlatari kunu se da nikakve srebrnjake nisu otkupili poslednjih meseci i misle da su, ako ih je i bilo, pre završili kod beogradski otkupljivača - kaže sagovornik Telegrafa iz Aranđelovca.

Radnici postavljali cevi u parku, pa slučajno pronašli ZAKOPANO BLAGO!

Zvanično, pod imenom i sa fotografijom u medijima, niko o srebrnjacima ili zlatnicima ništa ne zna. Kada "može bez slike" svi imaju detalje priče broj jedan u ovom kraju.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Prvo su svi sumnjali u radnike, a radnici su onda optužili kafedžiju nedaleko od zgrade koja se zida. Kafedžijina žena oštro negira optužbe i pita - zar nije logičnije da su plen otkrili i podelili radnici. Šta je tu istina, bog bi ga znao -kaže radnica u trafici nedaleko od gradilišta.

OTKRIĆE VEKA U SRBIJI: Radnici u drevnoj tvrđavi pronašli skriveno NEPROCENJIVO BLAGO!

U Aranđelovcu znaju i odakle (fantomski) srebrnjaci na spornoj lokaciji. Oni kažu da je na mestu nove zgrade koja se zida bila kuća nekog kočijaša koji je dugo rabadžisao i imao dosta para. U ono vreme, nije se čuvao novac, nego zlatnici i srebrnjaci. Posle njegove smrti u kući niko nije živeo, a kada su je naslednici prodali već je bila ruševina. Zbog toga danas bar pola Aranđelovca veruje da su šanse da je blaga u temeljima kuće bilo - velike.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ova priča bila je povod za bajku o udaru groma u drvo koje se raspolutilo pokazujući svetlosti dana ćup sa blagom. Vest su preneli mnogi mediji, ali niko nije otkrio da ova šaljiva vest ima pozadinu o kojoj bruji čitav jedan grad, tragajući za srebrnjacima ili bar onima koji su ih našli.

(Marija Raca)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • predator na grani

    12. avgust 2016 | 23:26

    Hahahaaaa da je cup sa zlatom davno bi se tu natovci sjatili da im se da nasilu .

  • Dalibor

    14. avgust 2016 | 14:28

    Ispod temelja stare kuce bio je cacin potok u koga je uvedena fekalna kanalizacija,koja se godinama razlivala po placu I sirila zarazu u centru grada.

  • Шумадинац

    13. avgust 2016 | 01:42

    Tačno je da je pronađen ćup sa starim srebrnim novcem i da ga je otkupio vlasnik menjačnice pored gradskog bioskopa,nije neka preterana vrednost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA