≫ 

DANAS JE VELIKI PRAZNIK I CRVENO SLOVO: Mala gospojina je SVETICA koju su roditelji dobili u petoj deceniji

Zbog toga što nisu imali poroda bili su postiđeni pred ljudima i pred Bogom. U skrušenosti svojoj molili su se Bogu sa plačem, da obraduju starost njihovu darovanjem jednog deteta

  • 0

Sveta Deva Marija rodila se od roditelja, Joakima i Ane, otac joj je bio iz plemena Davidova, a majka od roda Aronova. Nisu imali decu pet decenija, a onda su dobili Mariju.

DANAS JE MALA GOSPOJINA I CRVENO SLOVO: Ove stvari nikako ne bi trebalo da radite ceo dan

Zbog toga što nisu imali poroda bili su postiđeni pred ljudima i pred Bogom. U skrušenosti svojoj molili su se Bogu sa plačem, da obraduju starost njihovu darovanjem jednog deteta, kao što je nekad obradovao starca Avrama i staricu Saru.

I Bog svemogući i svevideći obradovao ih je radošću, koja je prevazilazila daleko sva njihova očekivanja i sve najlepše snove.

Jer im darova ne samo ćerku, nego i Bogomajku; ozari ih ne samo radošću vremenom, nego i večnom. Dade im Bog samo jednu ćerku, koja im docnije rodi samo jednog unuka - ali kakvu ćerku i kakvog unuka! Blagodatna Marija, blagoslovena među ženama, hram Duha Svetoga, oltar Boga Živoga, trpeza hleba nebesnoga, život svetinje Božje, drvo najslađega ploda, slava roda ljudskog, pohvala roda ženskog,   to beše Bogom darovana - bila je  ćerka Joakima i Ane.

Foto: Wikipedia/public domain Foto: Wikipedia/public domain

Rođena u Nazaretu, a posle tri godine odvedena u hram Jerusalimski, odakle se vratila opet u Nazaret, da uskoro čuje blagovest svetog arhangela Gavrila o rođenju Sina Božjeg, Spasitelja sveta, iz njenoga prečistog i devičanskoga tela.

O običajima i verovanjima na današnji dan, kao i o tome šta nikako ne bi trebalo da radite kada je Mala gospojina, opširnije pročitajte OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA