TELEGRAF ISTRAŽUJE: Da li je Institut Torlak zaista prodat švajcarskom "Novartisu"?!

Nemam saznanja da je Institut "Torlak" prodat firmi "Novartis", tvrdi dr Vera Stojiljković, direktor "Torlaka", dok se na forumima i internet portalima spekuliše da je prodaja Švajcarcima "gotova stvar"

  • 7

Srpska javnost danima se bavi dilemom da li je Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" prodat švajcarskom gigantu "Novartis". I dok se na nekim internet forumima i portalima uveliko komentariše ova prodaja kao već gotova stvar, Dr Vera Stojiljković, direktor "Torlaka", tvrdi za Telegraf.rs da ona nema takva saznanja i da ovaj institut nije prešao u ruke Švajcaraca.

- Obaveštavam vas da nemam saznanja da je Institut "Torlak" prodat firmi "Novartis" - poručuje Stojiljković za Telegraf.

Naime, prethodnih dana pojedini mediji su objavili vest da je srpski institut prodat "Novartisu", pozivajući se na neimenovane izvora iz "Torlaka".

Kako je objavljeno, "Torlak" je prodat "Novartisu", koji je zabranio proizvodnju bilo koje domaće vakcine, kao i seruma.

"Novartis" je široj javnosti postao poznat kada je 2012. godine od Vlade Srbije i Ministarstva zdravlja tražio pravno izuzeće od mogućih tužbi ukoliko njihove vakcine prouzrokuju štetu ljudima.

Telegraf.rs je pokušao da i od "Novartisa" dobije odgovor na pitanje da li je postao vlasnik "Torlaka" ili je možda u pregovorima oko kupovine domaćeg instituta, ali do zaključenja ovog teksta nismo dobili zvaničan odgovor.

(E. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LaneBg

    20. septembar 2013 | 15:41

    "Novartis"- Рокфелерова фирма, икона новог светског поретка, уз "Монсанто" и остале демонске компаније! Већ је било неколико огромних скандала са њиховим вакцинама и пропагандом која их је пратила (уз подршку потплаћених званичника СЗО, код нас је ту улогу преузимао др.Кон, ако се сећате). Црно нам се пише, нашој деци пре свега. Ми смо полигон за најгору робу са Запада, најгоре лекове и вакцине. Некако се одупиремо ГМО храни и "Монсанту" још увек, али ако предамо "Торлак" овим разбојницима, готови смо!

  • VforV

    20. septembar 2013 | 16:41

    Zamorcici smo odavno,a ni gmo se ne opiremo bas toliko. Prvi koji ti uvaljuje tu hranu je "Matijevic"...

  • zullu

    20. septembar 2013 | 17:42

    Ništa bez Matijevića...Baš ta firma Novartis je upropastila Zdravlje Leskovac zbog Ruskog tržišta...Ali kada su Rusi čuli ko je kupio Zdravlje obustavili dalju saradnju...Tek će da se priča o tome ko je maznuo koliko para da proda Zdravlje u bescenje kao propalu firmu.Djubrad smo bili, djubrad ostali...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA