VUČIĆ: Gotovo je sa stranačkim zapošljavanjem

- Spreman sam da narednih dana napravimo dogovor da zamrznemo mogućnost zapošljavanja u javnoj administraciji i da to svedemo na 50 tokom godine, da to budu izuzeci, onda kad su u pitanaju najstručnija lica - rekao je vicepremijer.

  • 24

Vicepremijer Aleksandar Vučić najavio je mogućnost zamrzavanja zapošljavanja u javnoj administraciji i dodao da će o tome razgovorati sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem.

- Spreman sam da narednih dana napravimo dogovor da zamrznemo mogućnost zapošljavanja u javnoj administraciji i da to svedemo na 50 tokom godine, dakle, na minimum, da to budu izuzeci, onda kad su u pitanaju najstručnija lica - rekao je Vučić na TV Pink.

On je naglasio da se time najzad zaustavlja stranačko zapošljavanje i da iza toga može polako, ali sigurno da se krene u reformu javne administracije.

Vučić je rekao i da se to neće svideti nijednoj stranci, pa ni SNS, ali da to mora da se sprovede, jer će omogućiti da se otvaraju privatni biznisi i stvori zdrava ekonomija.

On je najavio i da će biti pomerena starosna granica za odlazak u penziju.

- Poredićemo se sa Nemačkom, a ne sa socijalističkim samoupravnim sistemom, u kome se u penziju išlo i sa 50 godina - rekao je vicepremijer.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • UgasiteAgencine

    29. septembar 2013 | 21:56

    Hahaha, slatko se ismejah. Sad ste se setili kad ste udomili sve svoje. Zatvorite prvo sve drzavne agencije i smanjite drzavni aparat za bar 50%!

  • Dada

    29. septembar 2013 | 22:01

    Ma šta nad napriča? Nema većeg demagoga od tebe, Vučiću!

  • Niko bitan

    29. septembar 2013 | 22:04

    Ubedio si me, kao i za sve do sada!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA