Saudijcu vlast odrubila glavu zbog incesta!

Hasan Gazvani je pogubljen kad je s njim zatrudnela žena s kojom je bio u srodstvu, za šta prorok Muhamed nalaže smrtnu kaznu

  • 13

Saudijske vlasti danas su odrubile glavu čoveku osuđenom za incest na jugu tog konzervativnog muslimanskog kraljevstva, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova ove zemlje. Saudijac Hasan Gazvani pogubljen je u gradu Džizan, navelo je ministarstvo, preneo je AFP.

Ministarstvo je reklo da je rezultat Gazvanijeve afere bila trudnoća, ali nije objavio u kakvom su srodstvu bili niti da li se žena porodila. U saopštenju se podseća da prorok Muhamed nalaže smrt za one koji izvrše incest.

U Saudijskoj Arabiji, koja primenjuje striktnu verziju šerijata, odnosno islamskog zakona, smrtna kazna je zaprećena za silovanje, ubistvo, napuštanje vere, oružanu pljačku i trgovinu drogom.

Prema računici agencije AFP, posle današnje egzekucije broj izvršenih smrtnih kazni u Saudijskoj Arabiji od početka ove godine popeo se na 74. Prema zvaničnoj statistici, u toj zemlji je 2012. godine izvršeno 76 egzekucija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • acifov

    10. decembar 2013 | 17:31

    Evo resenje za probleme za Srbiju i Sandzak

  • gago

    10. decembar 2013 | 17:13

    Svaka cast, tako i treba

  • SaNDzaK

    10. decembar 2013 | 17:38

    Pametno !!!! Pouka za sve ... Za kradju -ruku !!!! Za drogu glavu !!! I sredice se sve :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA