(UZNEMIRUJUĆE) (18+) SRBIN PREKLANOG GRKLJANA: Potresna slika užasa ustaške Nezavisne Države Hrvatske (FOTO)

Fotografija pred vama nastala je na prostoru NDH, u Brodu na Kupi, u Gorskom kotaru. Ustaše su zaklale ovog čoveka, ali njegov identitet je nepoznat. Verovatno je pripadnik srpskog naroda

  • 15

Nema šta, Nezavisna Država Hrvatska može lako biti najzločinačkija tvorevina u istoriji ljudske vrste. O svemu onome što je ona radila, što je u mnogim aspektima prevazilazilo čak i zločine njihovih gospodara u Trećem rajhu, mnogo se u prošlosti govorilo, mnogo se govori danas, mnogo će i dalje pričati.

Na slici koju smo zbog njene "živopisne" sadržine stavili na samo dno ovog teksta, uz upozorenje da je gledate na sopstvenu odgovornost, može se videti čovek preklanog vrata.

Verovatno je u pitanju osoba srpske nacionalnosti, ali to ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo. Znamo samo da je čovek iz Broda na Kupi, mesta u Gorskom kotaru, i da su zločin izvršile ustaše. Tako glasi zvanični istoriografski opis ove užasne fotografije iz Muzeja revolucije naroda Jugoslavije.

Identitet nesrećnika, dakle, ne znamo. Međutim, budući da su ustaše uglavnom klale Srbe po Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, dok su Hrvate ubijale regularnim putem, logična je naša pretpostavka da on jeste Srbin. Ipak, postoji mogućnost i da je Hrvat, pristalica partizanskog pokreta koji je bio jak na prostoru današnje Primorsko-goranske županije, kako među Srbina tako i među Hrvatima.

Pored ubijenog čoveka stoji osoba u vojničkim čizmama; može biti da je to osoba koja mu je i oduzela život, ili koja je bila deo formacije u kojoj je čovek koji je to učinio. Sa druge strane, međutim, čovek u čizmama može biti i pripadnik NOVJ koji je nesrećnika otkrio nakon što su snage kojima pripada odbacile ustaše iz Broda na Kupi.

Ustaše testerom seku glavu čoveku. Foto: Wikimedia/srpska-mreza.com

Klanje ljudi jedan je od najgroznijih načina da se čoveku oduzme život, a ustaše su volele to da rade. Pored njih, još jedna borbena formacija na prostoru Kraljevine Jugoslavije tokom Drugog svetskog rata preferirala je da suparnike i neprijatelje lišava života tom metodom: četnici, koji su mahom bili popunjeni pripadnicima srpskog naroda.

UPOZORENJE!

SLIKA PRILOŽENA ISPOD OVOG TEKSTA JE UZNEMIRUJUĆA I STRAŠNA, I NE PREPORUČUJE SE OSETLJIVIM OSOBAMA.

SKROLUJETE NA SOPSTVENU ODGOVORNOST.

DECI JE ZABRANJENO DA POGLEDAJU OVU FOTOGRAFIJU.

MOLIMO VAS DA ISPOŠTUJETE I UPOZORENJE I ZABRANU.

Zločin ustaša u Brodu na Kupi u toku rata. Foto: Znaci.net/Muzej revolucije naroda Jugoslavije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Vesna

    2. oktobar 2017 | 12:04

    Lijepo stizu rijeci sa srpske strane o potrebi pomirenja u regiji. Samo sto je uvijek problem sa Srbima sto jedno govore, drugo rade. Ovaj je clanak u svrhu pomenutog pomirenja. Jel sad trebaju i novine drugih drzava iz regije postavljati slike masakriranih za koje su odgovorni Srbi i to iz vrlo blize proslosti? U svrhu pomirenja. Na zalost, izgleda, da nece trebati dugo dok se orujze ponovo uzari.

  • nessa

    2. oktobar 2017 | 12:04

    jedini nacin da se borimo protiv hrvata je konstantno da izbacujemo ovakve stvari dok svet ne vidi koga je primio u eu dok svet ne shvati da su se hrvati borili u ime hitlera a srbi zajedno sa amerikom i ostalim svetom..zalosno je sto je amerika ciji smo bili saveznik postalo ovo sto je danas..nesto slicno hitleru a sve pod plastom borbe protiv terorizma a jedini pravi terorizam su bas oni amerikanci

  • Његов

    2. oktobar 2017 | 22:53

    Усташе, четници, балисти и други " браћа по злочинима".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA