Donesi mi bebu za ručak: Kako je uhvaćen najokrutniji ruski kanibal koji je ubijao, jeo i prodavao meso dece i žena

Među žrtvama kanibala bila su deca, devojke i žene, a od svoje supruge tražio je da mu ukrade bebu kako bi je pojeo. Meso sa tela ubijenih često je prodavao komšijama, govoreći im da je od životinja

  • 6

Aleksej Vasiljevič Sukletin bio je serijski ubica i kanibal u vreme Sovjetskog Saveza, koji je uz pomoć partnera Madine Šakirove i Anatolija Nikitina, ubijao decu, devojke i žene, raskomadao njihova tela, jeo meso sa žrtvi, a nešto je prodavao susedima. Za šest godina silovao je, ubio i pojeo najmanje sedam osoba.

Deca su ubijena zbog "Noćne straže", kanibali su jeli leševe i žive ljude, Putin je plakao za najbližima: Priče o opsadi Lenjingrada (FOTO)

Rođen je 23. marta 1943. godine, celo detinjstvo proveo je u bolnici sa majkom koja je bila medicinska sestra, a oca se ne seća. Posle rata porodica Sukletin preselila se u Kazan, gde je Aleksej išao u školu, ali nije bio učenik za primer, uglavnom je imao dvojke i trojke.

KAO DEČAK POKAZIVAO NASILNIČKO PONAŠANJE

Prema navodima nekih medija, Aleksej je već od malih nogu pokazivao nasilničko ponašanje. Sa 7 godina zadavio je mače, a sa 9 spalio psa. Kada je bio tinejdžer počeo je puno da pije, a sa 17 godina pod dejstvom alkohola napao je devojku na ulici, udario je po glavi i hteo da je siluje. Devojku su spasili slučajni prolaznici, a on je uhapšen. Te 1960 godine dobio je dve godine zatvora za pokušaj silovanja.

Poslat je u obrazovno-radnu koloniju za maloletnike. Početkom 60-ih godina napustio je ustanovu ali se opet vratio posle 2 godine.

Foto: Profimedia/Alamy

Tada je upoznao dvojicu prijatelja. Želeli su da kupe alkohol, ali nisu imali para, pa se Aleksej setio da u blizini živi jedna stara gospođa koju bi mogli da opljačkaju. Upali su ženi u stan, vezali je i uzeli 80 rubalja. Kada je žena uspela da se oslobodi, otišla je u policiju, a kriminalci su ubrzo uhvaćeni. Sukletin je tada dobio 12 godina kazne u koloniji. Za to vreme uspeo je da sarađuje sa policijom i da im govori sve što zna.

Nakon izlaska iz kolonije, prvo je otišao u rodni Kazan, ali se ubrzo preselio u naselje Vasiljevo. Uspeo je da dobije posao stražara. Još u koloniji znao je da šarmira devojčice, koje su volele da ga slušaju dok čita ili priča.

Ubrzo je Madina Šakirova (23) upoznala Sukletina koji je imao 36 godina. Ona je bila iz radne porodice, živela je u Uzbekistanu a onda se vratila u Kazan. Kako su njih dvoje počeli da žive zajedno, nije poznato. Madina je kasnije rekla kako je bila hipnotisana.

Plata mu nije bila dovoljna da preživi i kupuje alkohol, zbog čega je rešio da pljačka. Uz pomoć devojke uspeo je da opljačka jednog taksistu.

Foto: alchetron.com

KAKO JE MANIJAK POČEO DA UBIJA I JEDE DEVOJKE I ŽENE

A onda je jedne večeri 1979. Sukletin kući doveo mladu devojku Ekaterinu Osetrovu (22) i predstavio je kao svoju sestru.

Kasnije u sudnici Šakirova nije mogla da objasni zašto je reagovala mirno kada je on dovodio devojke kod kuće i kako je uopšte postala saučesnica. Sukletin je čekićem udario devojku u glavu, a onda joj je prerezao grlo. Krv je padala u korito koje je donela njegova žena, Madina Šakirova.

Nakon toga Sukretin je počeo da skida kožu sa devojke i da joj vadi jedan po jedan organ. Za to vreme Madina je sve nemo posmatrala.

Foto: Profimedia/ Alamy

Naterao je Madinu da proba srce devojke, a on je pojeo sve ostalo. Nastavio je da odvaja meso sa žrtve, glavu, ruke i stopala bacio je u blizini, a krv prosuo iza kuće. Deo mesa ostavio je da imaju za hranu, a nešto je dao i psu. Nakon toga su očistili kuću.

Sukletin je terao Madinu da spremi ručak od mesa ubijene devojke, a kada je ona odbila, pretio joj je ubistvom i da će i ona završiti u zamrzivaču.

Na dočeku 1980. godine dve Madinine drugarice prespavale su kod njih. Cele večeri su pili i provodili se, a onda je u toku noći Madinu probudio Sukletin i rekao joj da je jedna od njih mrtva. To je bila Tatjana Ilarionova. Isekao je meso sa nje i spakovao na hladno mesto. Kada se druga devojka probudila ujutru, rekli su joj da je prijateljica otišla ranije.

Iste godine u martu Sukletin je ubio Nadeždu Sitiavinu, i Nataliju Školjnikovu u maju.

UBISTVA DECE

Madina Šakirova prisetila se na sudu da joj je bilo veoma teško kada je Sukletin silovao i ubijao decu. Rezeda (15) i Valja (11) bile su žrtve manijaka.

Rezeda je bila siroče, a Sukletin je uspeo da je ubedi da će joj pomoći u školi pa čak i da pronađe dečka. Verovala je da nema šta da izgubi, pa je bez problema prešla kod ujaka Ljoše i tetke Dine (tako je Sukletin tražio da ih zove).

Sukletin je silovao devojčicu u sobi.

Foto: Pixabay

Valju je pronašao kod štanda za sladoled. Prišao joj i rekao kako je poznaje, ali se ona njega ne seća jer je bila mala. Obećao je da će javiti njenoj majci da je sa njim, a oni idu kod njega da vide tetku Dinu, koja će biti vrlo srećna. Devojčica je shvatila šta se dešava posle nekog vremena, ali je već bilo kasno. Vrata na kući bila su zaključana, tetka Dina ležala je onesvešćena jer je pokušala da spasi devojčicu. Glava, ruke i noge devojčice pronađene su u komšiluku.

TRAŽIO OD ŽENE DA MU DONESE BEBU ZA RUČAK

Manijak je tražio od Madine da ukrade bebu kako bi je pojeo. Ovo je bila kap koja je prelila čašu, a ona je nakon toga uspela da pobegne kod svojih roditelja.

Sukletin je tada upoznao novu ljubavnicu, Lidiju Fjodorovu (23). On se sprijateljio sa njenim rođakom Anatolijem Nikitinom, sa kojim se redovno opijao.

Sukletin je često prodavao meso susedima, navodeći da je od životinja, a Fjodorova je pretila da će da ga razotkrije. Odbila je da bude saučesnik u ubistvu i kanibalizmu.

Printskrin: Youtube/Moviefone

1985. godine Sukletin i Nikitin mučili su i silovali Fjodorovu 14 sati, a onda su joj prerezali grlo. Pojeli su neke delove njenog tela, a odeću su spalili.

Aleksej Sukletin uhapšen je u leto 1985. godine, nekoliko meseci posle ubistva Fjodorove, a ubrzo su uhapšeni i Šakirova i Nikitin. Tokom iskopavanja u dvorištu kuće u kojoj su živeli, policija je pronašla četiri kese sa ljudskim kostima, dok su u kući pronašli pola kante istopljene ljudske masti.

Psihijatar koji je pregledao Sukletina proglasio ga je ludim.

Vrhovni sud Tartastana je 1987. godine proglasio Sukletina krivim za 7 ubistva i kanibalizam u periodu od 1979. do 1985. godine, osudivši ga na smrt.

Aleksej Sukletin streljan je 29. jula 1987. godine, dok su Šakirova i Nikitin osuđeni na po 15 godina zatvora.

Madina Šakirova puštena je 2002. godine iz zatvora i vratila se u Vasiljevo.

Daljinac

(Telegraf.rs/A.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Boki

    29. mart 2018 | 06:24

    Ovakve stvari nisu retkost u Rusiji koliko sam ja primetio po novinskim clancima. Ima bas puno manijaka i serijskih ubica. Imajte to na umu kad pricate o "bolesnom i dekadentnom zapadu".

  • Aleksis

    28. mart 2018 | 23:36

    Strasno. Sreca pa nije ziv.

  • jw

    29. mart 2018 | 01:18

    Bravo, zviz smece po kratkom postupku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA