Ćerka najozloglašenijeg naciste radila za tajnu službu Nemačke

Burvic-Himler je radila u BND u vreme kada je službu vodio Rajnhard Gelen, kontroverzni nemački general iz Drugog svetskog rata koji je posle rata radio i za američke obaveštajne službe i zapošljavao mnoge bivše vojnike i naciste kao špijune

  • 2

Nemačka spoljna obaveštajna agencija BND potvrdila je da je kćerka jednog od vodećih nacista, komandanta SS-a Hajnriha Himlera, radila za tu službu kao sekretarica početkom 60-ih godna.

Iz BND-a su za list Bild saopštili da je Gudrun Burvic-Himler, koja je bila među poznatim pristalicama ekstremne desnice posle Drugog svetskog rata, radila kao sekretarica od 1961. do 1963. godine.

>>> Najlepši glas grupe ABBA krije strašnu tajnu: Ona je produkt suludog nacističkog eksperimenta! (VIDEO)

Hajnrih Himler sa porodicom - Foto: http://www.welt.de/geschichte/himmler/article124223862/Insight-into-the-orderly-world-of-a-mass-murderer.html

Ta agencija je navela da obično ne komentariše lične stvari svojih pripadnika, ali je potvrdila da je Burvic-Himler tamo radila, što je bio deo napora da bude otvorena o svojim vezama sa nacistima u prošlosti.

Burvic-Himler je radila u BND u vreme kada je službu vodio Rajnhard Gelen, kontroverzni nemački general iz Drugog svetskog rata koji je posle rata radio i za američke obaveštajne službe i zapošljavao mnoge bivše vojnike i naciste kao špijune.

Gudrun Burvic-Himler (desno) sa majkom - Foto: Wikimedia/National Archives and Records Administration

Gudrund Burvic-Himler je umrla u maju u 89. godini.

VIDEO: Šta bi bilo da Srbi nisu rekli NE Hitleru?

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Gavran

    29. jun 2018 | 15:51

    Oduvek mi je bilo cudno kako bre ti nacisti skoro svi dozive duboku starost tj veciba dozivi 90 god. A tolika zlodela pocinili. Toliko o pravdi 😠

  • Maverick

    29. jun 2018 | 15:53

    Meni liči ona zena sa fotografije na Josipa Broza!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA