≫ 

Treba li žena da brine o porodici, dok muž radi i zarađuje? Mladi Jugosloveni su vrlo moderno odgovorili na ovo pitanje, a šta bi rekli danas

Najtradicionalniji bili su pre više od 30 godina Japanci, Nemci i Francuzi

  • 7

Modernijih shvatanja su mladi Jugosloveni tokom 1980-ih godina bili i od Amerikanaca, Švajcaraca, Nemaca... Na pitanje "da li muškarac treba da zarađuje, a da žena ostane u kući i brine o porodici", 83 odsto ih je aktegorički odgovorilo "Ne", pokazavši time da je vreme jasno utvrđenih rodnih uloga za njih daleka prošlost.

Tokom tih 1980-ih od njih su liberalniji bili samo Šveđani, gde se skoro 90 odsto mladih oprostilo od ideje žene koja je isključivo supruga, žena i domaćica.

Najtradicionalniji bili su pre više od 30 godina Japanci, Nemci i Francuzi.

Naravno, ono što nam ovaj članak ne govori jeste u kojim delovima SFRJ je rađena ova anketa, jer ako su bili u pitanju samo Beograd i Zagreb, odgovori su očekivani.

Mislite li da su se u međuvremenu stvari promenile kod nas? Treb li muškarac da zarađuje, dok žena brine o porodici i porodičnom domu?

VIDEO: U to doba Mirka Vasiljević nije bila rođena da kaže ženama gde im je mesto

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Baki

    6. maj 2019 | 15:48

    Tamo gde je zena u kuci a muz zaradjuje tu je sreca i radost

  • Aki 06 05 2019

    6. maj 2019 | 09:15

    Gde žene da brinu o djeci one netrebaju ništa da rade one su zaštićene od svega

  • Otac- majka

    6. maj 2019 | 21:42

    Tamo gde je sloga i gde familija ima 1. Prioritet, ne pita se ko se brine od deci a ko zaradjuje..naravno radi onaj ko moze vise novcano da doprinese i uopste ne igra ulogu da li je to muz ili zena..tu ne postoji egoizam, nego brate kad se odlucis za familiu stoj iza toga i to ljudski...sve drugo je suvisno komentarisati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA