Orgijao sa ženama, predvideo korona virus: Priča o mistiku Raspućinu kog su obožavale mase

Kada se Sodoma i Gomora vrate na Zemlju i kada žene budu nosile odeću muškarca, a muškarci žensku odeću, videćete Smrt kako skače na belu kugu - napisao je Raspućin

  • 6
Grigorij Raspućin Foto: Wkimedia/Karl Bulla

Korona virus i dalje zauzima najveću pažnju svetske javnosti. Prema poslednjim podacima, smrtonosna bolest odnela je više od 252.000 života u svetu, a 3.660.504 osobe su zaražene.

I dok u javnosti kruže razne priče o tome da je korona virus biološko oružje, nesreća u laboratoriji ili da je došao duboko iz prirode, neki su se pak okrenuli i “paranormalnoj” strani ove pandemije.

Naime, javno mnjenje preplavile su priče o vidovnjacima koji su pre mnogo vremena predvideli pojavu smrtnosne infekcije. Pored Nostradamusa i čuvene baba Vange, dolazak koronavirusa najavio je ruski mistik i savetnik cara Nikolaja II, Grigorij Raspućin.

“Smrt bez lica i bela kuga”

Samoprozvani sveštenik Raspućin, rođen 21. januara 1869. godine u Pokrovskoju, važio je za čoveka izuzetnih moći, a smatra se da je bio vidovnjak. Prema pričama istoričara, predvideo je sopstvenu smrt, pad carske Rusije, Sovjetskog saveza čak i nuklearnu nesreću u Černobilju. U jeku pandemije, u javnosti su se pojavile i priče da je najavio i pojavu bolesti COVID-19.

- Kada se Sodoma i Gomora vrate na Zemlju i kada žene budu nosile odeću muškarca, a muškarci žensku odeću, videćete Smrt kako skače na belu kugu. Planine mrtvih biće slagane u kvadratima, a smrt bez lica odneće milione života. Gradovi sa višemilionskim stanovništvom neće imati dovoljno ruku da sahrani mrtve... Nema leka koji može da zaustavi belu kugu - rekao je tada Raspućin.

Pad carske Rusije

Neki poznavaci prilika navode da je Raspućin prorekao nasilje, odnosno boljševičku revoluciju, a predvideo je i svoju smrt u pismu caru Nikolaju II.

On je najavio da će se carstvo srušiti ukoliko bude ubijen i da će to biti početak kraja vladavine Romanovih. Dve godine posle smrti Raspućina, komunisti su ubili carsku porodicu Romanov 1918. godine.

Čuda i orgije

Raspućin je poznat danas po svojim čudima i orgijama. U petrogradskom društvu je ekscentrični Raspućin, koji se često odevao u seljačku odeću bio obožavan. Negovao je reputaciju pobožnog, svetog čoveka, vidovnjaka i iscelitelja, sposobnog da izleči prestolonaslednika Alekseja od hemofilije.

Raspućin je bio siromašan ruski seljak koji će zahvaljujući burnom životu postati jedan od glavnih savetnika i prijatelja ruskog cara Nikole II, poslednjeg ruskog cara. Vodio je skandalozni lični život sa ženama petrogradskog visokog društva. Šta više, viđan je često kako odlazi sa prostitutkama, opija se i ne vraća kući do rano ujutru.

Grigorij Raspućin Foto: Profimedia/akg-images / AKG

Bio je uvek prljav, retko se kupao i nekulturno se ponašao na javnim mestima. Zbog svega toga, petrogradska elita ga nije baš širokogrudo prihvatala.

Neki istoričari navode da je imao je i konflikt sa Ruskom pravoslavnom crkvom zbog svoga uverenja da se povezanost sa Bogom stvara kroz greh, jer po njegovom mišljenju, greh je neizostavni element ljudskog ponašanja, i da kroz vernikovo priznanje o počinjenom grehu i prihvatanju poniženja od drugih, zadobija milost Boga.

Otrovali ga, upucali, bacili ga u reku

U noći 30. decembra 1916, Grigorija Raspućina je odlučio da ubije knez Feliks Jusupov, caričin rođak, i grupa zaverenika. Prvo su pokušali da ga otruju vinom i kolačima, ali otrov nije delovao.

Zatim ga je knez Jusupov upucao iz neposredne blizine, pa je Raspućin pao na pod naizgled mrtav. Nakon nekoliko minuta ustao je, udario kneza Jusupova i pokušao da pobegne.

Prema nekim tvrdnjama, ostali zaverenici su ga uhvatili, istukli, ispalili u njega još metaka te ga bacili u hladnu reku Nevu. Kada je Raspućinovo telo pronađeno, pluća mu nisu bila ispunjena vodom, što je pokazalo da je bio mrtav pre bacanja u reku, tj. da se nije utopio.

Britanska obaveštajna služba imala ulogu u tome?

Postoje priče kako su Raspućin i carica Aleksandra, rođenjem Nemica, navodno u jeku Prvog svetskog rata planirali primirje između Rusije i Nemačke, što nikako ne bi odgovaralo Britancima.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • nikolas

    5. maj 2020 | 13:36

    A IMALI ISTA U SVETU DA SE DESILO A DA TU NIJE BILO UMESANOSTI PEGAVACA!!! ONI SU U SVAKOJ CORBI MIRODJIJA!!

  • Sanja

    5. maj 2020 | 14:07

    A ko ce da pobedi na izborima? Sta kaze? Sta kaze?

  • Zeljko PSG ex JSO

    5. maj 2020 | 13:28

    I moja baba kurana je predvidela ovu kugu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA