ZAGONETKA SAN HOZEA: Pronađen najdragoceniji brod u istoriji čovečanstva! (VIDEO)

U tom trenutku ovo je bio jedrenjak sa najviše dragocenosti ikada, a nakon eksplozije koja je potopila veliki brod svo bogatstvo je izgubljeno, kako se verovalo do danas

  • 0

Jedrenjak San Hoze, koji je ležao na dnu okeana 300 godina, pronađen je u petak blizu Kariba.

Evo šta se nalazi na dnu najdublje rupe na Zemlji! (VIDEO)

Mnogi su utrošili živote tražeći olupine velikog španskog jedrenjaka "San Hoze". Prepun zlata, srebra i smaragda bio je san svakog pirata. 

Danas, nakon trista godina mirovanja na dnu, konačno je pronađen blizu Kariba, a veruje se da sadrži bogatstvo u vrednosti od milijardu dolara.

San Hoze je potonuo 1708. godine u okršaju sa britanskim jedrenjakom i od tada mu je nestao svaki trag. Brod je nosio 11 miliona srebrnih i zlatnih novčića, nakit i dijamante iz španskih kolonija u Južnoj Americi. 

Iako su Britanci tragali za ovom olupinom vekovima, oni nisu i jedini. Legenda o San Hozeu privukla je mnoge pirate, a danas je razotkriveno da je ova priča stvarna. 

UKLETI RAJ NA KARIBIMA: Ovo ostrvo krije mračnu tajnu, s njega SVAKODNEVNO nestaju muškarci!

U tom trenutku ovo je bio jedrenjak sa najviše dragocenosti ikada, a nakon eksplozije koja je potopila veliki brod svo bogastvo je izgubljeno, kako se verovalo do danas. 

Od 1989. godine američka mornarica je u intenzivnoj potrazi za San Hozeom. A 2011. godine američke vlasti su proglasile nestali brod vlasništvom Kolumbije, međutim, to je pod znakom pitanja od tada, a sada nakon pronalaska broda ovo pitanje će se još više zaoštriti. 

Foto: Profimedia, AFP PHOTO/Culture Ministry Foto: Profimedia, AFP PHOTO/Culture Ministry

Tim internacionalnih ronilaca locirao je brod u petak.

(Telegrad.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA