Vrištala je pred ogledalom, zvali su je NAKAZA: Lice joj je izgorelo, htela je da se ubije, a posle 100 operacija dobila je porodicu (FOTO) (VIDEO)

Priznala je da je često imala suicidalne misli

  • 3

Tereza Vandermer-Diel (46) iz Ešvila u Severnoj Karolini, dok je bila devojčica od samo četiri godine, doživela je stravičan požar u svom porodičnom domu. Preko 65 procenata njenog tela izgorelo je, dok je njen ujak stradao, ali sada, nakon 40 godina skrivanja, ona je spremna da pokaže svoje lice drugima i da se njime ponosi.

Dana je toliko lepa da joj je to pretvorilo život u pakao: Zlostavljali su je u školi, a sada je svi tretiraju kao princezu (FOTO)

Kada je prvi put sebe videla u ogledalu prestravila se i mislila je da je čudovište, a svi su je zadirkivali i zvali je nakaza. Od tada ona je imala preko 100 operacija kako bi strašne ožiljke učinila manje vidljivim, što joj je vemenom davalo i više samopouzdanja.

Četiri decenije ona se skrivala, patila od depresije i suicidalnih misli, ali nakon što je smogla snage da svoje iskustvo podeli sa svetom preko interneta, naučila je da prihvati svoju spoljašnjost.

Foto: Profimedia/Caters News Foto: Profimedia/Caters News

Tereza je napisala i svoju autobiografiju "Kroz vatru" (Through the Fire), kako bi inspirisala žrtve opekotina i druge koji takođe imaju problem da prihvate svoj izgled.

- Godinama sam vrištala kada god bi se pogledala u ogledalo. Lice mi je imalo opekotine trećeg stepena i umesto očiju imala sam samo male rupice. Gde god bih se pojavila svi su me gledali, deca su me zapitkivala šta sam ja i zašto izgledam kao vanzemaljac - rekla je ona.

Ceo život je provela učeći da prihvati sebe i išla od jednog doktora do drugog, imala mnoge operacije...

Foto: Profimedia/Caters News Foto: Profimedia/Caters News

- Sada me moji ožiljci svakoga dana podsećaju da sam živa, da treba da budem živa i da sam bukvalno prošla kroz vatru i preživela, sa razlogom - zaključila je Tereza.

Inače, istraga je pokazala da je požar u Terezinom domu bio podmetnut, ali se nikad nije otkrilo ko stoji iza njega. Tereza je u kući bila zarobljena i slaba od dima, pa ju je spasao ujak, na koga se izgorela kuća srušila te je preminuo. Od tada je živela sa majkom koja je bila alkoholičarka, te su joj ćerku socijalne službe ubrzo oduzele, od kada devojčica živi u bolnici. Sa 13 godine usvojila ju je porodica Vandermer.

Njena priča ima srećan kraj, budući da je na koncu našla ljubav svog života, udala se za svog supruga Larija i sa njim dobila troje dece, a sada čak ima i unuku, prenosi "The Sun".

- Svakoga dana mi moj Lari govori da sam prelepa. U ovom svetu koji spoljašnju lepotu predstvlja kao imperativ, pored Larija sam naučila da prepoznam koliko sam lepa iznutra a to se onda prenosilo i na spoljašnjost. Moji ožiljci su blagoslov za mene jer me svaki dan podsećaju da treba da volim sebe i gajim tu ljubav - kaže Tereza.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA